Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ζητείται κανάλι να αναλάβει μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ποδόσφαιρο
Κίνδυνος black out στον αθλητισμό

 Με black out κινδυνεύουν τα πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Ακόμη και αυτό της Super League ισορροπεί στο κενό εξαιτίας των δυσανάλογων απαιτήσεων των προέδρων των ΠΑΕ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της σεζόν 2017-2018. Το προσφερόμενο θέαμα, ειδικά στο ποδόσφαιρο, είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, ιδιαιτέρως φορτισμένο με πολιτικές προεκτάσεις και διαποτίζεται από οπαδική βία με την παραμικρή αφορμή. Την ίδια ώρα οι ατζέντηδες και πάλι πρωταγωνιστούν, αυτήν τη φορά με την υπόθεση των δικαιωμάτων του Mundial...


Η Nova από την πλευρά της έχει θέσει όρους για να αποκτήσει το πρωτάθλημα της SL ξανά ενδιαφέρον, με μείωση του αριθμού των ομάδων που λαμβάνουν μέρος, play offs για την ανάδειξη πρωταθλητή και play out. Την πρόταση όμως απορρίπτουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ που θα βρεθούν εκτός SL διότι θα χάσουν τα χρήματα που δίνει η συνδρομητική τηλεόραση και θα κληθούν οι ίδιοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν όμως και τα άλλα αθλήματα, που πραγματικά κινδυνεύουν, το μπάσκετ και το βόλεϊ, όπου δεν υπάρχουν, με εξαίρεση τις μεγάλες ομάδες, τα διαθέσιμα κεφάλαια από τους χρηματοδότες τους.

Ο υπουργός Αθλητισμού από την πλευρά του πρότεινε την αγορά αγώνων της SL από την ΕΡΤ στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία με τη Nova. Στις συζητήσεις που έχουν γίνει η Nova δίνει 30 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν, ενώ οι ομάδες ζητάνε 31 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2017-18 και 4 εκατ. ευρώ από τις ρήτρες των δύο προηγούμενων ετών, που εφάρμοσε η Nova εξαιτίας της μη έγκαιρης διεξαγωγής των αγώνων. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πετάξει τα λεφτά από το παράθυρο και συζητάει την εμπλοκή της ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση συμμόρφωσης των προέδρων των ΠΑΕ. Δεν έχει όμως διευκρινιστεί ποιο θα είναι το κόστος και ποιο το όφελος για την ΕΡΤ. Η προηγούμενη ανάληψη της υποχρέωσης μετάδοσης των αγώνων της Football League από την ΕΡΤ3 δεν έφερε κάποια αύξηση της θεαματικότητας.

Άλλης τάξεως ζήτημα είναι η υπόθεση των δικαιωμάτων του Mundial. Ο πρώτος γύρος απέβη άκαρπος, με την ΕΡΤ να έχει καταθέσει πρόταση 10,3 εκατ. ευρώ, η οποία θεωρήθηκε εκπρόθεσμη. Για τα δεδομένα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, το ποσό που η FIFA ζητά να προκαταβληθεί θεωρείται υψηλό. Υπήρξε μια πρόταση από ΣΚΑΪ και Cosmote. Άλλοι λένε στα 8 εκατ. ευρώ και άλλοι στα 9 εκατ. ευρώ. Τώρα, η νέα διοίκηση που θα προκύψει στην ΕΡΤ θα αποφασίσει και για αυτό το φλέγον ζήτημα, που έχει δημιουργήσει ήδη νέο πρόβλημα στη σχέση του Γ. Αλαφούζου με την κυβέρνηση.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: