Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Αντιπολιτευτικά «πυρά» για την τοποθέτηση Θάνου

Βασιλική Θάνου
Η τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στην άμισθη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή της, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από τη θέση τής επικεφαλής του Αρείου Πάγου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.


Ν.Δ.: Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία

Για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι γι’ αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών».

«Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τονίζει, παράλληλα, ότι η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

«Η Ν.Δ., όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ποτάμι: Όργανο της κυβέρνησης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει σε δήλωσή του την ανησυχία του και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα.

»Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης.

»Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Ανδρ. Λοβέρδος: Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος

Μέσω twitter το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:


Γ. Καμίνης: Η Δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι, αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη

«Η τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι εσφαλμένη. Η Δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι, αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη», σχολίασε στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: