Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ποιος θα σώσει τη δικαιοσύνη από τους υπερασπιστές της;

Με δισέλιδο ρεπορτάζ, με τους κατάλληλους τίτλους και με τους ακόμα καταλληλότερους υπαινιγμούς η φυλλάδα του Θ. Αναστασιάδη ασχολείται με την υπόθεση της Ηριάννας...


«Η Ηριάννα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Πυρήνες» είναι ο τίτλος που συνδυάζει με προφανή στόχο τρία διαφορετικά πράγματα:

1. τη βαριά καταδίκη μιας νέας γυναίκας με ανύπαρκτα στοιχεία, χωρίς πράξη ή αδίκημα, χωρίς μάρτυρες και με την ίδια να αρνείται κάθε εμπλοκή.

2. τη γενικευμένη συμπαράσταση, από την οποία ξεχωρίζει μόνο εκείνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

3. την αναφορά στους Πυρήνες, η οποία αντικειμενικά κλείνει το μάτι στην προπαγάνδα σύνδεσης πολιτικών χώρων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων με ομάδες ένοπλης βίας.

Και για όποιον δεν κατάφερε από τον τίτλο να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις, ακολουθεί και ο υπότιτλος με το αθώο ερώτημα: «Είναι η Ηριάννα το κορίτσι των Πυρήνων;»

Σε ό,τι αφορά το ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστικό ότι καταλήγει με την απορία μήπως όλα αυτά αποτελούν «απόπειρα παρέμβασης στην κρίση του δικαστηρίου» των διαμαρτυρόμενων για την άδικη αυτή ποινή.

Και μάλιστα την ίδια «απόπειρα» περιγράφει και στην περίπτωση αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου... λόγω της μεγάλης συμπαράστασης από κόσμο μέσα στο δικαστήριο.

Ο ίδιος ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης κλείνει με άρθρο που χαρακτηρίζει τη «δράση» του ΣΥΡΙΖΑ ως εγκληματική οργάνωση που επιτίθεται στο τελευταίο οχυρό: τη δικαιοσύνη.

Η ίδια αυτή φυλλάδα που κατά καιρούς απέδιδε με συνοπτικές διαδικασίες ενοχή σε δεκάδες υπόπτους που είχαν συλληφθεί ή που είχαν απλώς και μόνο στοχοποιηθεί για κάθε είδους πολιτικό ή οικονομικό ή ποινικό αδίκημα -και που ανάμεσά τους κρέμασε στα μανταλάκια ακόμα και δικαστικούς λειτουργούς-, σήμερα εμφανίζεται ως ο θεματοφύλακας της δικαιοσύνης!

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει και σε μας το αθώο ερώτημα: «Τίνος “κορίτσι” είναι, άραγε, το Πρώτο Θέμα;»

A. Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: