Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Γιλντιρίμ: Οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου ανήκουν και στους Τουρκοκύπριους


Σε νέα πρόκληση προχωρά ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες για το Κυπριακό και πριν «φτάσει» το τρυπάνι στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, «συμβουλεύοντας» την κυπριακή πλευρά να μην προχωρήσει σε «μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο»...

Οι υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο «ανήκουν και στις δύο πλευρές του νησιού», είπε ο Γιλντιρίμ τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο τούρκος πρωθυπουργός μιλούσε σε ενεργειακό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη. «Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να ακολουθήσει εποικοδομητική στάση αντί να θέτει εμπόδια στην ειρήνη» είπε.
«Συμβουλεύουμε [τη Λευκωσία] να απέχει από μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο Γιλντιρίμ, επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση για τους υδρογονάθρακες του νησιού.
Υπενθυμίζεται ότι πριν την άφιξη της εξέδρας με το τρυπάνι, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκδώσει νέα ΝAFTEX, την τρίτη στη σειρά, με την οποία θα κηρύσσεται και η ζώνη ασφαλείας γύρω από την εξέδρα. H Λευκωσία αναφέρει επίσης ότι η παραβίαση της ζώνης ασφαλείας συνιστά ποινικό αδίκημα.
  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: