Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Business plan για την «αφαίρεση λίπους» στο MEGA

mega xaaΟ Θ. Φιλιππόπουλος έχει προτείνει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του καναλιού, το οποίο προβλέπει την εκ νέου διαπραγμάτευση με τις εταιρείες διανομής ταινιών και την ιδιοκτήτρια του κτιρίου και την αναπροσαρμογή των αποδοχών των υψηλόμισθων εργαζομένων. Οι απολύσεις που θα γίνουν θα είναι περιορισμένες. Στόχος είναι να «αφαιρεθεί το λίπος» από το κανάλι και να προφυλαχθούν οι χαμηλόμισθοι. Ο εκδότης θεωρεί πως ο σταθμός μπορεί πολύ...

γρήγορα να γίνει ξανά κερδοφόρος και να κατακτήσει ξανά τη θέση του στην αγορά. Το κανάλι θα επιστρέψει με την παραγωγή καλών ελληνικών σειρών – τουλάχιστον δύο ανά έτος. Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις στις ειδήσεις ώστε το κανάλι να επανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να πληρωθούν και οι περίπου 2.000 συντελεστές των παραγωγών, που εδώ και πολύ καιρό έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος.

 Πώς σώθηκε (προσωρινά) το κανάλι
Το κανάλι βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Η πλευρά Βαρδινογιάννη ήταν αρνητική στην εκ νέου χρηματοδότηση του καναλιού με επιχείρημα την κακή διαχείριση των προηγουμένων ετών, αποδίδοντας ευθύνες κυρίως στην πλευρά Μπόμπολα και το κόστος των παραγωγών της Άνωσης. Το πρωί της Τρίτης, ο Σταύρος Ψυχάρης ισχυρίστηκε πως θα βάλει 20 εκατ. ευρώ. Ο Φ. Μπόμπολας με τη σειρά του του ζήτησε να τα βάλει, αλλά στο τέλος της 15λεπτης συζήτησης περιόρισε τη συμμετοχή του στα 5 εκατ. ευρώ. Τελικά επέλεξαν τη λύση της καταγραφής των δηλώσεων αυτών στα πρακτικά του ΔΣ, έτσι ώστε να υπάρχει μια μίνιμουμ εγγύηση προς τις τράπεζες. Ξεκίνησε λοιπόν νέος κύκλος επαφών, δεδομένου ότι οι δύο μέτοχοι (ΔΟΛ και Πήγασος) συμφωνούσαν και τελικώς άλλαξε τη στάση της η πλευρά Βαρδινογιάννη.
Το κανάλι, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, θα ξεκινήσει τις επαφές για συμφωνία με τις τράπεζες πριν από τις 4 Ιουλίου, ώστε να καταθέσει την αίτηση για την άδεια έχοντας όλες τις ενημερότητες, την τραπεζική, την ασφαλιστική και τη φορολογική.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: