Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ντάισελμπλουμ: Τις επόμενες εβδομάδες πιθανώς η εκταμίευση της δόσης

Η εκταμίευση της δόσης είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Σήμερα θα ακούσουμε από τους Θεσμούς αν ψηφίστηκαν όσα έπρεπε με το σωστό,...
τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ πριν τη συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup.
Η κυβέρνηση, όπως είπε έκανε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω να έχουμε πλήρη συμφωνία και να προχωρήσουμε περισσότερο.
Όχι χωρίς το ΔΝΤ 
Όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχίσουμε χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… υπάρχει ανάγκη να έλθουμε πιο κοντά στο ΔΝΤ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απέκλεισε «κούρεμα» του χρέους 
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε εκ νέου το κούρεμα του ελληνικού χρέους και μίλησε για ελάφρυνση του βάρους για την Ελλάδα. «Δεν θα συμβεί “κούρεμα”, νομίζω όμως ότι μπορούμε να απαλύνουμε το βάρος για την Ελλάδα» σχολίασε σχετικά.
Ντομπρόβσκις: Σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης το σημερινό Eurogroup
Νωρίτερα, επίσης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία επί της αρχής».
«Όλοι ανυπομονούν για το σημερινό Eurogroup. Πιστεύω ότι αυτό το Eurogroup θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αναφορικά με την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», πρόσθεσε ο Ντομπρόβσκις.
Ερωτηθείς για το εάν θα συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Σίγουρα θα είναι μέρος των συζητήσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πιστωτές, το Eurogroup, έχουν ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εξαιρουμένου του ονομαστικού κουρέματος, και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εντός του νομικού πλαισίου του ESM και του EFSF».
Υπέρ μιας λύσης για το χρέος ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας
«Η συμφωνία για την Ελλάδα πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα περιλαμβάνει και το χρέος» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.  Σημείωσε ωστόσο ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.  O Ιταλός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας και την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος.
Σαπέν: Στόχος μια συμφωνία για την Ελλάδα
«Στόχος είναι να φθάσουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Παρών και ο Μάριο Ντράγκι στο Eurogroup, ο οποίος εισήλθε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: