Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Προς 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον ΔΟΛ

Μια (ακόμη) απάντηση για την «Εργασιακή Επιτροπή» και οι επιστολές των εκπροσώπων των εργαζομένων σε ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ

Από τον εργαζόμενο στον ΔΟΛ, αναπληρωτή γραμματέα της ΕΠΗΕΑ, Πέτρο Ζώτο και εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων στον Οργανισμό λάβαμε και δημοσιεύουμε -σχετικά με την ανακοίνωση της «Εργασιακής Επιτροπής Εργαζομένων του ΔΟΛ» (δείτε... τηνΕΔΩ):

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή προσωπικές αναφορές λάσπης ΑΝΩΝΎΜΩΝ - ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΩΝ  πίσω από την δήθεν "ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΟΛ", μη εργαζόμενων στον ΔΟΛ, επαναπροωθώ  μηνύματα του 2014 και 2015 - τα οποία και δημοσιεύσατε - για να έχετε την πραγματική εικόνα των γεγονότων.
Αντιπαρερχόμενος των συκοφαντικών χαρακτηρισμών, με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Γραμματέα της ΕΠΗΕΑ και του πραγματικώς εργαζόμενου στον ΔΟΛ παραθέτω την ακαριαία αντίδρασή μας στη αναβολή της καταβολής των μισθών από την πλευρά της εταιρείας.
Όπως θα διαπιστώσετε, οι πραγματικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων είμαστε απόλυτα συντονισμένοι - όπως και οι Ενώσεις μας.
Η εκμετάλλευση της δυσμενούς θέσης των εργαζομένων στον Οργανισμό για λόγους.. 
συνδικαλιστικής εμπάθειας συνιστά πράξη ανοίκεια, ιδιαίτερα όταν αυτή καλύπτεται από πέπλα ανωνυμίας.  
Τα συμπεράσματα δικά σας.

1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Μετά την αρνητική εξέλιξη για την εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Απριλίου, συναντήθηκαν, χθες, οι τρεις εκπρόσωποι των συντακτών του ΔΟΛ και ο εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων και κατέληξαν στα εξής: οι τρεις εκπρόσωποι των συντακτών του ΔΟΛ με επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, ζήτησαν  την άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, έως την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των αποδοχών μας.
Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε προς την ΕΠΗΕΑ και ο εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων.
Για την ενημέρωσή σας, ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς το Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ
                                                                                                                   19 Μαίου 2016
Συνάδελφοι,
όπως ήδη γνωρίζετε, στις 8 Ιανουαρίου 2016, σας στείλαμε επιστολή με την οποία -μεταξύ άλλων- ζητούσαμε:
«1. Την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (24ωρες απεργίες κ.λ.π) μέχρι η διοίκηση του ΔΟΛ να καταθέσει στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις, αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των καθυστερούμενων δεδουλευμένων και επαναφοράς της μισθοδοσίας στην κανονικότητα.
2. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να τηρείται απαρέγκλιτα. Κάθε φορά που δεν θα συμβαίνει αυτό, θα ενημερώνονται αμέσως τα σωματεία, ώστε να προχωρούν χωρίς άλλη προειδοποίηση σε απεργιακές κινητοποιήσεις…».
Στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν ανάμεσα στα Δ.Σ  των ενώσεων, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοίκηση του ΔΟΛ, η διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλούσε για επαναφορά της μισθοδοσίας του προσωπικού σε κανονικές συνθήκες από τις 29.2.2016.
Σε ό,τι αφορά, όμως, την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, η γενική αναφορά της διοίκησης του ΔΟΛ περί εξόφλησής τους «εντός του επόμενου εννεαμήνου, ανάλογα με τις ταμειακές ροές της επιχείρησης», με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν,  θεωρείται εκ των πραγμάτων μη  αξιόπιστη δέσμευση για τους εργαζόμενους καθώς:  παρότι έχουν παρέλθει 75 μέρες (μετά την 15νθήμερη προθεσμία των Ενώσεων), έως και σήμερα, η διοίκηση του ΔΟΛ δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με την τμηματική εξόφληση των μηνών Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016.
Επιπλέον, σήμερα 19 Μαΐου 2016, με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού παραβιάζεται και η όποια κανονικότητα της μισθοδοσίας είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 29 Φεβρουαρίου, με την παράλληλη δέσμευση ότι η μηνιαία εξόφληση θα γίνεται ως τις 15 κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, η εξόφληση του Απριλίου 2016 αντί για τις 15 Μαΐου, αρχικά μετατέθηκε για τις 20 Μαίου και τώρα μετατίθεται για τις 27 Μαίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στα ανεξόφλητα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΔΟΛ, προστίθεται πλέον άλλος ένας μήνας, ανεβάζοντας το σύνολο των ανεξόφλητων μηνών σε τρεις.
Με δεδομένη την ομόφωνη βούληση του συνόλου των εργαζομένων του ΔΟΛ για απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μάλιστα εκφράστηκε σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις στον Οργανισμό (Νοέμβριος 2015, Φεβρουάριος 2016), καλούμε την ΕΠΗΕΑ να προχωρήσει από το μέσον της ερχόμενης εβδομάδας σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, σε συνεργασία και με τις άλλες ενώσεις.
Με εκτίμηση
 Γιάννης Τζανετής
Εκπρόσωπος Διοικητικών Υπαλλήλων ΔΟΛ


2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Μετά την αρνητική εξέλιξη για την εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Απριλίου, οι τρείς εκπρόσωποι των συντακτών του ΔΟΛ, με επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, ζητάμε την άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποίησεων, έως την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των αποδοχών μας. 
Για την ενημέρωσή σας, ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Προς το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ
                                                                  19 Μαίου 2016
Συνάδελφοι,
όπως ήδη γνωρίζετε, στις 8 Ιανουαρίου 2016, σας στείλαμε επιστολή με την οποία -μεταξύ άλλων- ζητούσαμε:
«1. Την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (24ωρες απεργίες κ.λ.π) μέχρι η διοίκηση του ΔΟΛ να καταθέσει στους εργαζόμενους και στην ΕΣΗΕΑ, αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των καθυστερούμενων δεδουλευμένων και επαναφοράς της μισθοδοσίας στην κανονικότητα.
2. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να τηρείται απαρέγκλιτα. Κάθε φορά που δεν θα συμβαίνει αυτό, θα ενημερώνεται αμέσως η ΕΣΗΕΑ, ώστε να προχωρεί χωρίς άλλη προειδοποίηση σε απεργιακές κινητοποιήσεις…».
Στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν ανάμεσα στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοίκηση του ΔΟΛ, η διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλούσε για επαναφορά της μισθοδοσίας του προσωπικού σε κανονικές συνθήκες από τις 29.2.2016.
Σε ό,τι αφορά, όμως, την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, η γενική αναφορά της διοίκησης του ΔΟΛ περί εξόφλησής τους «εντός του επόμενου εννεαμήνου, ανάλογα με τις ταμειακές ροές της επιχείρησης», ουδέποτε θεωρήθηκε αξιόπιστη δέσμευση για τους εργαζόμενους.
Ετσι, στις 18/2/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας, με ανοιχτή ημερομηνία, στον ΔΟΛ, ζητώντας από τη Διοίκηση του Οργανισμού, «εντός 15 ημερών (δηλαδή, έως τις 5 Μαρτίου 2016), να προσδιορίσει με σαφήνεια τον τρόπο και το χρόνο εξόφλησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παράλληλα με την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία».
Ωστόσο:
* Παρότι έχουν παρέλθει 75 μέρες (μετά την 15νθήμερη προθεσμία της ΕΣΗΕΑ), έως και σήμερα, η διοίκηση του ΔΟΛ δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με την τμηματική εξόφληση των μηνών Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016.
* Επιπλέον, σήμερα 19 Μαίου 2016, με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού παραβιάζεται και η όποια κανονικότητα της μισθοδοσίας είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 29 Φεβρουαρίου, με την παράλληλη δέσμευση ότι η μηνιαία εξόφληση θα γίνεται ως τις 15 κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, η εξόφληση του Απριλίου 2016 αντί για τις 15 Μαίου, αρχικά μετατέθηκε για τις 20 Μαίου και τώρα μετατίθεται για τις 27 Μαίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στα ανεξόφλητα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΔΟΛ, προστίθεται πλέον άλλος ένας μήνας, ανεβάζοντας το σύνολο των ανεξόφλητων μηνών σε τρεις.
Με δεδομένη την ομόφωνη βούληση του συνόλου των εργαζομένων του ΔΟΛ για απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μάλιστα εκφράστηκε σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις στον Οργανισμό (Νοέμβριος 2015, Φεβρουάριος 2016), καλούμε την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει από το μέσον της ερχόμενης εβδομάδας σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, σε συνεργασία και με τις Ενώσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών.
Με εκτίμηση
Κώστας Παπαδής, εκπρόσωπος συντακτών εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»
Κώστας Ντελέζος, εκπρόσωποςσυντακτών εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»
Βασίλης Αδαμόπουλος, εκπρόσωπος συντακτών Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Δεν υπάρχουν σχόλια: