Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Γεροβασίλη: Στη σωστή κατεύθυνση το ΔΝΤ για το χρέος

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους με τρόπο που να αποκαθιστά τη βιωσιμότητά του και να δημιουργεί ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Η προσήλωση της κυβέρνησης στη μάχη για το ελληνικό χρέος και την αποκατάσταση της βιωσιμότητάς του είναι σταθερή, είπε.

Η...
κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι απόψεις Ευρωπαίων και ΔΝΤ δεν βρίσκονται σε σύμπνοια και πρόσθεσε ότι «μένει να δουμε πώς θα συγκλίνουν αυτές οι διαφορές για να παρθει η τελική απόφαση» για την ελάφρυνσή του.

Όπως ανέφερε, θα υπάρξει συζήτηση «και κάποια απόφαση στο επερχόμενο Eurogroup» για τα άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

«Περιμένουμε στα άμεσα μέτρα λύσεις που θα ευνοούν τη διαχείρισή του», συνέχισε και διευκρίνισε ότι στο επόμενο Eurogroup αναμένεται να αποτυπωθεί και ο οδικός χάρτης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα αφορούν την περίοδο μετά το 2018.

«Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης εγκαινιάζει περίοδο σταθεροποίησης και στροφής στην ανάκαμψη», τόνισε.

Ως προς το δημοσίευμα της Wall Street Journal , σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ, η Γεροβασίλη είπε ότι οι απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ψήφιση αυτή την εβδομάδα

Αναφερόμενη στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών για την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και πως το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, το αργότερο έως αύριο, Τετάρτη.

Συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται από τη συμφωνία.

Παράλληλα σημείωσε ότι η εκταμίευση της δόσης από δανειστές αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Τέλος, για στάση υποκρισίας της ΝΔ έκανε λόγο ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο η ΝΔ να ψηφίσει τις διατάξεις για κόκκινα δάνεια και Ταμείο αποκρατικοποιήεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: