Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αίσχη Χρυσαυγιτών στη Βουλή και αποβολή τους από την αίθουσα

Παππάς - Κασιδιάρης - ΜιχαλολιάκοςΠροκλητική συμπεριφορά επέδειξαν για ακόμα μια φορά βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, στην οποία ο Πάνος Καμμένος ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων για προσφυγικό, μεταναστευτικό και ΝΑΤΟ.

Η συμπεριφορά τους, εξόργισε το...
σύνολο των βουλευτών που παρευρίσκονταν στην αίθουσα. Ο πρόεδρος προχώρησε στην αποβολή τους από τη συνεδρίαση -σύμφωνα με τον κανονισμό- και ενώ είχε κληθεί ο Φρούραρχος για να επιβάλει την τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της υβριστικής και χυδαίας συμπεριφοράς ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και οι παριστάμενοι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακούστηκαν φράσεις όπως «προδότες» και «Φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών» που εξόργισαν τους βουλευτές.

Την Χρυσή Αυγή εκπροσώπησαν στη συνεδρίαση οι Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε πήρε μεγάλη έκταση, προκαλώντας αρχικά τη διακοπή της συνεδρίασης.

Παρουσία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ζητήθηκε από τους Χρυσαυγίτες βουλευτές να αποχωρήσουν, πράγμα που δε έκαναν.

Η συμπεριφορά εξόργισε του βουλευτές όλων των κομμάτων που ζήτησαν από τους Παππά και Κασιδιάρη να βγουν από την αίθουσα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά και την ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων να ενεργοποιήσει το άρθρο 81 του κανονισμού της Βουλής για την αναγκαστική αποβολή τους από τη συνεδρίαση, κάλεσε τον Φρούραρχο και παρέδωσε εγγράφως την απόφαση της Επιτροπής, οδηγώντας στην «πόρτα της εξόδου» τους υπόδικους βουλευτές.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται αυτήν την ώρα κανονικά.  

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ασκεί οξεία κριτική για την προβολή από την πλειονότητα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, του βίντεο της Χρυσής Αυγής από την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως τονίζει, «η πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών επέλεξε σήμερα να δώσει βήμα στον ρατσισμό, τις ύβρεις, την τραμπούκικη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως πρόκειται για βίντεο «που τραβήχθηκε παράνομα, από κινητό τηλέφωνο χρυσαυγιτών βουλευτών, κατά τη διάρκεια μάλιστα, μιας κεκλεισμένων των θυρών, για εθνικούς λόγους, συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής».

Και καταλήγει ότι «η δικαιολογία ότι, δήθεν, η προβολή τέτοιων συμβάντων γίνεται με σκοπό την καταδίκη τους, μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: