Βαρόμετρο για το κυβερνητικό επιτελείο η εβδομάδα που ξεκινάει, την ώρα που οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, το προσφυγικό θα απασχολήσει τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και το ΔΝΤ προβάλλει νέες σκληρές απαιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
Αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και αναμένεται να συζητήσουν τόσο το προσφυγικό όσο και το ζήτημα της πορείας του ελληνικού προγράμματος και την αξιολόγηση...
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν, διότι όπως σημείωσε «η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση δεν εξυπηρετεί κανέναν», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για «καμία μείωση» στις κύριες συντάξεις.
Επισήμως, στην ατζέντα του κ. Τουσκ -και ο λόγος της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- είναι οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η Βρετανία, ώστε να μην κάνει πράξη την απειλή του λεγόμενου Brexit.
Μία ημέρα μετά ο πρωθυπουργός θα ταξιδεύσει για τη σύνοδο κορυφής και θα έχει κατ’ ιδίαν ραντεβού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε συσκέψεις με συνεργάτες του και τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο και Βαγγέλη Αποστόλου αντίστοιχα για το ασφαλιστικό και το αγροτικό.
Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι έχει φτάσει η στιγμή του διαλόγου και επαναλαμβάνουν την πρόσκληση προς τους αγρότες, ώστε να καθίσουν σε κοινό τραπέζι και να εξετάσουν βελτιωτικές κινήσεις.
Παρέμβαση Παυλόπουλου
Κραυγή αγωνίας προς τους δανειστές ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και είναι στα πρόθυρα της έκρηξης εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διά διαρροών συνεργατών του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα (Real News), o Πρ. Παυλόπουλος σε κλειστή σύσκεψη συνεργατών του, έναν χρόνο μετά την εκλογή του στη θέση του πρώτου πολίτη της χώρας και λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου Τόμσεν, απέδωσε ευθύνες στο ΔΝΤ για την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και κάλεσε, εν όψει της αξιολόγησης, τους δανειστές να συνυπολογίσουν την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, καθώς η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της έκρηξης.
Παράλληλα, τάσσεται κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών καθώς φέρεται συγκεκριμένα να έχει πει πως «ευτυχώς όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται, με όρους ευθύνης, ότι η λύση των προβλημάτων δεν είναι οι εκλογές. Αντιθέτως, υπάρχει ανάγκη συνεννόησης στα μεγάλα και σημαντικά, η οποία όμως προϋποθέτει καλή θέληση και ειλικρίνεια από όλους. Και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Οταν μιλώ για συνεννόηση δεν εννοώ συγκυβέρνηση. Κάθε άλλο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου