Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αιματηρή έκρηξη στην Άγκυρα

έκρηξη - Άγκυρα
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα, κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο κέντρο της Άγκυρας.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 61 τραυματίστηκαν, στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Τούρκος υπουργός Υγείας.  Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια...

Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία και σημειώθηκε καθώς ήταν σταματημένα σε φωτεινούς σηματοδότες. Στα λεωφορεία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

 Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα, αξιωματούχος της αστυνομίας είχε αναφέρει πως ένα όχημα εξερράγη στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από το κτίριο του γενικού επιτελείου στρατού.


Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες. Οι εικόνες που πρόβαλε το CNN Türk δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. 

Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ύστερα από αυτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αρχές του Οκτωβρίου στην Άγκυρα, σε διπλή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια μιας πορείας ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: