Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Θετικός ο πρωθυπουργός σε συμβούλιο αρχηγών, αλλά όχι άμεσα

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με Φώφη Γεννηματά
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα (Τρίτη) το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με..
πληροφορίες, η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναινέσει σε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως δεν θεωρεί πως συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, ωστόσο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο -εάν συντρέχουν λόγοι- αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στις 6 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής γραμμής στο προσφυγικό, πριν οδηγηθούμε σε «εθνική τραγωδία», κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε τη σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Φίλιππο Γκράντι, αύριο (Τετάρτη) στις 10:30 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: