Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Άστοχη η απάντηση Τσίπρα σε Ψυχάρη

Ψυχάρης - ΤσίπραςΗ κυβέρνηση οφείλει να βάζει κανόνες και όχι να ανοίγει διάλογο με επιχειρηματίες

Θα μπορούσε να είχε... αποφευχθεί η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία αποστροφή του λόγου του από το βήμα της Βουλής στον Σταύρο Ψυχάρη, «Κανένας δεν είναι προσωρινός στη δημοκρατία». Ειδικά σήμερα, δεδομένου ότι εχθές του ασκήθηκε ως γνωστόν δίωξη… Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επιλέγει από τη Βουλή να απευθυνθεί στον εκδότη του ΔΟΛ… Την τελευταία φορά ήταν πριν λίγες ημέρες με αφορμή το πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη… Σήμερα όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να το είχε αποφύγει και να μην απαντήσει στην ανακοίνωση του ΔΟΛ για τη δίωξη του εκδότη σχετικά με προσωπικό του δάνειο.

Ένας επιχειρηματίας (οποιοσδήποτε επιχειρηματίας), μπορεί στο πλαίσιο της προάσπισης των συμφερόντων του να εκδώσει ανακοινώσεις εναντίον της κυβέρνησης, να δώσει συνεντεύξεις και γενικά να πει ό,τι νομίζει… Θα τον κρίνουν οι αναγνώστες και συνολικά οι πολίτες… Ενώ σε κάθε περίπτωση, αν αυτά που λέει είναι «προβληματικά» με την έννοια της νομοθεσίας, τότε αυτεπάγγελτα θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός δεν είναι κομψό να ασχολείται με έναν επιχειρηματία και μάλιστα την ώρα που αυτός είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη… Κινδυνεύει να παρεξηγηθεί από τους πολίτες και να φανεί ότι υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση, κάτι που δεν επιτρέπεται για το θεσμό που εκπροσωπεί.

Η Δικαιοσύνη και μόνο η Δικαιοσύνη, από ‘δω και πέρα είναι αρμόδια να διερευνήσει τα πεπραγμένα του Σταύρου Ψυχάρη… Για αυτό και ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να ανοίγει δημόσια διάλογο με τον εκδότη και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να θέσουν το πλαίσιο και τους κανόνες… Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: