Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Σίμος που δεν λιποψύχησε στα δύσκολα

 


Τον τίμησαν οι συμπατριώτες του στην Εύβοια για την τυφλή υπακοή στην «εντολή Σαμαρά» να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.


Ο Σίμος Κεδίκογλου, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη για το λουκέτο στην ΕΡΤ, είπε ...σε επιτροπή της Βουλής ότι έκανε το καθήκον ενός υπουργού που η κυβέρνησή του αποφασίζει κάτι και δεν έχει μάθει να λιποψυχά. Και συμπλήρωσε ο Σίμος του μαύρου και των δεκάδων χρυσών προσλήψεων: «Εδώ πέρα μέσα όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες. Προσωπικά κρίθηκα και ανέβασα κατά 70% τις ψήφους μου, ενώ το κόμμα υπέστη μια μεγάλη ήττα».
Και για του λόγου του αληθές, 9.895 σταυρούς πήρε στις εκλογές του '12 ο Σίμος, στους 16.623 εκτοξεύτηκε η εκλογική του πελατεία τον Ιανουάριο του '15. Τον τίμησαν και με το παραπάνω τον πολιτικό που δεν λιποψύχησε μπροστά στην απόλυση 2.915 εργαζόμενων. Τον τίμησαν οι συμπατριώτες του στην Εύβοια για την τυφλή υπακοή στην «εντολή Σαμαρά» να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Τον σταύρωσαν και με το παραπάνω, τιμώντας τήν πλέον αντιδημοκρατική πράξη του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος που από το '74 κυβερνά τη χώρα. Άξιος και 16.623 φορές άξιος ο Σίμος Κεδίκογλου για το λουκέτο, για τους γκρεμισμένους πομπούς και τις κατεστραμμένες ζωές. Άξιος και αμετανόητος κατέβηκε στην εκλογική μάχη του Ιανουαρίου με το μαύρο του παράσημο στο πέτο. Αυτός που δεν λιποψύχησε.
Έτσι έγραφε και ένα περίεργο sms που εστάλη στα κινητά των γαλάζιων ψηφοφόρων της Εύβοιας λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Το κείμενο του SMS που εστάλη τότε έγραφε:
"NDIMOKRATIA: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ". Το μήνυμα αυτό προκάλεσε τότε την οργή των υπόλοιπων υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τον Εισαγγελέα ότι θα προσφύγουν μαζικά στην δικαιοσύνη, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με το sms. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Δεμερτζής απείλησε μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας πως «η αποστολή του μηνύματος αυτού αποτελεί λόγο ακύρωσης της συμμετοχής του κ. Σίμου Κεδίκογλου στις εκλογές της 25/01/2015». Ο Σίμος Κεδίκογλου τότε προτίμησε τη σιωπή, διαρρέοντας δεξιά και αριστερά πως επρόκειτο για προβοκάτσια με στόχο το πρόσωπό του. Και να που τρεις μήνες αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. επαναλαμβάνει στην επιτροπή της Βουλής τα ίδια ακριβώς λόγια που περιείχε και το «προβοκατόρικο sms» του Ιανουαρίου. Ο Σίμος που δεν λιποψύχησε στα δύσκολα...
left

Δεν υπάρχουν σχόλια: