Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Υποχρεωτικό το «βραχιολάκι» για κατ' οίκον έκτιση ποινής


Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» για κατ' οίκον περιορισμό, όπως δήλωσε (Mega) ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του "βραχιολιού" και από 11 Μαΐου θα αρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων των χρηστών που θα το χρησιμοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος.
Ο... ίδιος γνωστοποίησε ότι έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών που θα χειριστούν αυτό το σύστημα και τόνισε πως «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα «βραχιολάκια» δεν αγοράζονται και ότι όταν τελειώσει η σύμβαση, η εταιρεία θα τα πάρει πίσω. Αν κάποιος δεν δεχθεί το «βραχιολάκι», «τότε το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης, σε κατ' οίκον έκτιση, δεν θα προχωρήσει» επισήμανε.
Το «βραχιολάκι», σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από 10 ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.

«Επιλογή ανάγκης» ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χ.Α.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για «επιλογή ανάγκης», καθώς μέχρι στιγμής, όπως είπε, «δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά δίκες-μαμούθ με πλήθος δημοσιογράφων και δικηγόρων και 70 κατηγορούμενους».
Προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος, ο υπουργός σημείωσε πως «αν φανεί ότι η δική δεν μπορεί να διεξαχθεί, θα το κρίνει η έδρα και θα αναβάλει για να προετοιμαστεί ένας άλλος χώρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: