Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Με... κεριά θα «διαβάσουν» τη λίστα Λαγκάρντ

Ένα τραγελαφικό περιστατικό σημειώθηκε ξανά σε κτίριο όπου στεγάζεται μια εφορία και μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ιδίως τη σημερινή εποχή, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, στο -17 ορόφων- κτίριο βρίσκεται στο Μαρούσι, η  παροχή του ρεύματος γίνεται με ένα ρολόι της ΔΕΗ και στη συνέχεια η αναλογία των ενοίκων «βγαίνει» στα κοινόχρηστα που εκδίδει ο διαχειριστής του.

Το ελληνικό δημόσιο χρησιμοποιεί...
κάποιους από τους ορόφους, όπου στεγάζεται η εφορία Αμαρουσίου και η υπηρεσία που προαναφέραμε,  η οποία ελέγχει μεταξύ άλλων τη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο στο κτίριο υπάρχουν αρκετά άλλα γραφεία το οποία έχουν νοικιάσει ιδιώτες ή εταιρείες, οι οποίοι πολλές φορές δεν πληρώνουν τα ποσά που τους αναλογούν με την κάλυψη της... εφορίας. Εκτιμούν δηλαδή ότι επειδή συστεγάζονται με υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν θα κοπεί ποτέ το ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί έπειτα από την παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, αλλά όπως υποστηρίζει η ίδια δεν θέλει να υποκύψει στον εκβιασμό ορισμένων επιχειρηματιών, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν και είναι στη λογική μεροδούλι-μεροφάι».

Είναι σίγουρο πάντως πως το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται, ούτως ώστε να τοποθετηθεί ένα ξεχωριστό ρολόι για τα γραφεία που χρησιμοποιεί, από την πρώτη φορά που σημειώθηκε το περιστατικό, τον Οκτώβριο του 2014, δεδομένης της ασυνέπειας των υπόλοιπων ενοίκων.

Τώρα, ας μείνουν με τα κεριά...

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: