Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου. Νωρίτερα, σημειώθηκε επίθεση κατά φοιτητών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και μάρτυρες, καθώς και ένταση. Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό. Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές κλειστοί. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. «Ποτέ ξανά φασισμός» το σύνθημα το συγκεντρωμένων
Αναλυτικά, την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Όπως... τόνισε ο Μ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτηρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που τέσσδερις-πέντε φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχτηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση. Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίστηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μικροένταση σημειώθηκε με την παρουσία του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού. Μέλη αντιφασιστικής οργάνωσης τον προπηλάκισαν.
 

Συγκέντρωση 100 χρυσαυγιτών


Εντωμεταξύ, έξω από τις φυλακές στην πάνω και στην πίσω πλευρά τους βρίσκεται ομάδα περίπου εκατό μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ.

Ηχηρές απουσίες


Σημειώνεται ότι απόντων των περισσότερων από τους κατηγορούμενους βουλευτές, αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους. Οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας ήταν οι μόνοι παρόντες από την, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της διαδικασίας.

11:10
Συμπαράσταση από Λονδίνο
Αντιφασιστική συγκέντρωση συμπαράστασης στο Λονδίνο για την δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή τη στιγμή


11:08
Ο Δήμαρχος Αθήνας προσερχόμενος ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή δικάζεται σήμερα για τις εγκληματικές της πράξεις και όχι για τις ιδέες της
10:58
Φωτορεπορτάζ από την 1η ημέρα της δίκης
10:23
Πληροφορίες για τραυματία μάρτυρα
10:00
Ολιγόλεπτη διακοπή ζήτησε και έλαβε συνήγορος υπεράσπισης. Υποστήριξε ότι εκτός δικαστηρίου γίνονται επεισόδια
9:57
Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας του Φύσσα
9:52
Οι βασικές υποθέσεις προς εξέταση
  • η δολοφονία του Παύλου Φύσσα
  • η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ
  • η επίθεση σε αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
  • η επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες
  • οι επίθεσεις στα στέκια Αντίπνοια και Συνεργείο και σε αλλοδαπούς εργάτες στην Κρήτη
  • η επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή στο Π. Φάληρο.
9:52
Στα δύο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις.

Η μία είναι της ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως, «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Παράλληλα, στην άλλη πλευρά της οδού Σολωμού και Αριστάρχου, βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
9:42
Απόντων των περισσότερων από τους κατηγορούμενους βουλευτές, αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου ξεκινά η δίκη.
 
thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια: