Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Μάρδας βρήκε τα 400 εκατ. ευρώ μέχρι να πάει στο γραφείο του!

Ο Μάρδας βρήκε τα 400 εκατ. ευρώ μέχρι να πάει στο γραφείο του!
Προτού καλά-καλά περάσουν δύο ώρες από τις δηλώσεις του για τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, βρήκε, στη διαδρομή από το σπίτι του στο γραφείο, τα 400 εκατ. ευρώ που ο ίδιος αποκάλυψε ότι λείπουν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων του Απριλίου.

«Πριν μιάμιση ώρα ήμουν...
σπίτι μου, τώρα είμαι στο γραφείο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Star. «Κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα», εξήγησε.

Όσο για το πού βρέθηκαν τα 400 εκατ. ευρώ σε διάστημα μιάμισης ώρας, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και τον Μάιο».

Διευκρίνισε δε, ότι «δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ., που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει». «Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω και οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και τον Μάιο», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: