Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται»

Στήριξη στον Γιάννη Πανούση πρόσφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, τόνισε ο πρωθυπουργός, λίγες μέρες μετά τη σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στα Προπύλαια. Ειρωνεία, λίγη ώρα νωρίτερα, στον Κορυδαλλό, στο περιθώριο της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής, ξυλοκοπούνταν φοιτητές, μεταξύ των οποίων και μάρτυρες ...Αναλυτικά, ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι το μήνυμα πως η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και προς τα έξω και προς τα μέσα. «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάσουν τη δημοκρατία είναι γελασμένοι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Καλώ τους κοινωνικούς φορείς, τόνισε, να συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας.

Η πολιτεία και η αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά για περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη ελευθερία, τόνισε.
 

Επίθεση κατά μαρτύρων...


Λίγη ώρα νωρίτερα, την επίθεση κατά φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Όπως είπε ο Μ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτηρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Μικράς Ασίας, δέχτηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση. Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίστηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου, γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, τραυματίες είναι ο Μ.Ξ., 27 ετών, μάρτυρας και η Α.Π., 24 ετών, διαδηλώτρια. Και οι δύο χτυπήθηκαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι έξω από τις γυναικείες φυλακές.
 

...και φίλων του Παύλου Φύσσα


Μία ακόμα καταγγελία έγινε και από δύο φίλους του Παύλου Φύσσα. Οι δύο φίλοι του μουσικού κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν επίθεση στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Σολωμού.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, δράστες της επίθεσης ήταν πέντε άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη.

Κατά πληροφορίες, οι δύο φίλοι του μουσικού, που είναι ελαφρά τραυματισμένοι, κατέθεσαν στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, και ακολούθως θα μεταβούν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: