Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Μεγάλη νίκη στο Βερολίνο


Χρυσό η Στεφανίδη, αργυρό η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ (βίντεο)

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών στο Βερολίνο, όπου...
υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ.
 
Ο ελληνικός θρίαμβος δεν σταματά εδώ, αφού δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.
Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό ήταν η Ελένη Πόλακ, που δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.30. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.
Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
"Με τη νέα εμβληματική Ευρωπαϊκή σας διάκριση επιβεβαιώνετε, στο ακέραιο, την θέση σας στη κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς την Κατερίνα Στεφανίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Δίνετε παραλλήλως, "μοναδικό παράδειγμα κύρους και ήθους στη νέα γενιά", πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος. "Θερμά συγχαρητήρια και καλή πορεία για νέες κορυφαίες επιδόσεις", κατέληξε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τα θερμά του συγχαρητήρια, "τόσο για την μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία σας όσο και για την σταθερή άνοδό σας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα" απέστειλε στην "αργυρή" πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Καλή δύναμη για την συνέχεια που, είμαστε βέβαιοι, θα είναι το ίδιο λαμπρή" συμπλήρωσε.
Αλ. Τσίπρας: Ιστορική επιτυχία στο άλμα επί κοντώ
Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις δύο αθλήτριες, για τις επιτυχίες που "φέρνουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων μας"
 
 
Οι ελληνικές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου φέρνουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων μας. Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου σας ευχαριστούμε γι' αυτή την ιστορική επιτυχία στο άλμα επί κοντώ.
Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής
Συγχαρητήρια για το μοναδικό επίτευγμα της κατάκτησης του χρυσού και αργυρού μεταλλίου στο ίδιο άθλημα, στο άλμα επί κοντώ,  στην Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου  απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Πρόκειται για μια  μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού, μια πρωτοφανής επιτυχία μια χώρα να κατακτά την πρώτη και τη δεύτερη θέση με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο άθλημα, το άλμα επί κοντώ, έχοντας στον τελικό μια ακόμη αθλήτρια, την Ελένη Πόλακ, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το επίτευγμα των δύο μεταλλίων αποδεικνύει περίτρανα ότι το ταλέντο, το αγωνιστικό ήθος, η αποφασιστικότητα, η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η αποφασιστικότητα ανταμείβονται. Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου για την υπερπροσπάθειά τους και τη μεγάλη διπλή νίκη, συγχαρητήρια στους προπονητές, την Ομοσπονδία τους και όλους όσοι στήριξαν τις αθλήτριες μας στην πορεία τους".
 
Δημ. Παπαδημούλης: Τέτοιες επιτυχίες σηματοδοτούν την ανάκαμψη του ελληνικού αθλητισμού
 
Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Τεντόγλου, Γκολομέεφ, Χρήστου: Οι σπουδαίες επιτυχίες σε στίβο κ κολύμβηση μας χαροποιούν κ μας ενώνουν. Είναι καρποί μεγάλων ταλέντων αλλά κ συστηματικής προσπάθειας. Σηματοδοτουν την ανάκαμψη του ελληνικού αθλητισμού. Τονώνουν την εθνική αυτοπεποίθηση.
 
 
Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο
 

"Σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά! Εκεί που της αξίζει!", έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Μπράβο στη Στεφανίδη και την Κυριακοπούλου που μας ανέβασαν σήμερα στα ύψη" από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
 
Συγχαρητήρια για τον θρίαμβο Στεφανίδη και Κυριακοπούλου έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μέσω Twitter.
"Θερμά συγχαρητήρια στην Στεφανίδη και την Κυριακοπούλου που ανέβηκαν στις δύο υψηλότερες θέσεις του βάθρου" από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: