Δεν πρωτοτύπησε χτες με τη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθησε κι αυτός την πεπατημένη των πολιτικών αρχηγών που όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση δεν διστάζουν να...
εκμεταλλευτούν εθνικές καταστροφές και ανθρώπινες τραγωδίες, προκειμένου να τεκμηριώσουν τη θέση τους ότι οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι και ότι εκείνοι θα είχαν χειριστεί την κρίση με καλύτερο τρόπο.
Μόνο που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε τίποτα συγκεκριμένο να προτείνει, πέρα από την υπόδειξη προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πυρκαγιές να φορούν βρεγμένα μπλουζάκια και την υπόσχεση ότι επί της δικής του κυβέρνησης θα χειρίζεται παρόμοιες κρίσεις ένας... υπεράνθρωπος, κάποιος υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με εξουσίες υπερπρωθυπουργού.
Εκεί που τα μπέρδεψε ο κ. Μητσοτάκης ήταν όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον ρόλο του κράτους σ’ αυτές τις κρίσεις. Αναγκάστηκε βέβαια να πει ότι η δασική προστασία είναι στον «σκληρό πυρήνα του κράτους», αλλά η δήλωσή του αυτή δεν συμβιβάζεται με την πάγια θέση του κόμματός του που είχε εκφραστεί με κυνισμό από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ότι δηλαδή στην Ελλάδα υπάρχουν «δύο πληγές», η Αρχαιολογική Υπηρεσία και η Δασική Υπηρεσία που φρενάρουν την ανάπτυξη.
Ατυχής υπήρξε και η επίκληση από τον κ. Μητσοτάκη δικού του άρθρου στην «Καθημερινή» τον Ιούνιο του 2009. Δύο χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραφε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή ακριβώς όσα λέει σήμερα για την κυβέρνηση Τσίπρα. Οτι δηλαδή «φάνηκε τότε με δραματικό τρόπο η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, αλλά και η πολιτική αβουλία» και ότι «για μία φορά ακόμη περιοριστήκαμε σε φραστικές διαπιστώσεις του προβλήματος και σε ωραίες εξαγγελίες, οι πιο πολλές εκ των οποίων έμειναν στα λόγια».
Μάλιστα ακόμα και οι πρωτοβουλίες της δικής του Επιτροπής, για τις οποίες τώρα καμαρώνει, έμειναν, σύμφωνα με το άρθρο του, «απλά ευχολόγια». Με δυο λόγια, κατά τον κ. Μητσοτάκη, «δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η βαθμολογία που παίρνουμε [δηλαδή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας] στον τομέα της δασοπροστασίας είναι κάτω από τη βάση». Τι το ’θελε και μας το θύμισε το άρθρο του αυτό;
Η Εφημερίδα των Συντακτών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου