Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ιταλία: Κατέρρευσε γέφυρα λίγο έξω από την Γένοβα

itall_arthrooo1
Φόβοι για «δεκάδες νεκρούς»

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το μεσημέρι της Τρίτης γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε...
το πρακτορείο ειδήσεων  ADNKRONOS, η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς», ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Οι διασώστες επιχειρούν υπό βροχή να απεγκλωβίσουν επιζώντες, που βρίσκονταν κοντά στην αερογέφυρα. 




Con la città di e chi si rimbocca le maniche per salvare vite.
Il nostro cuore e non solo è con voi e con le vittime e le loro famiglie ♥️


Τη στιγμή της κατάρρευσης κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει «ω Θεέ μου, ω Θεέ μου». Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την ώρα της κατάρρευσης στη γέφυρα βρίσκονταν αρκετά οχήματα.

Δείτε τη στιγμή της κατάρρευσης

Genova, il momento del crollo del ponte sulla A10





Violento nubifragio parte del viadotto Polcevera-Morandi Km 0,200 su autostrada A10
Uscita obbligatoria Genova aeroporto direzione Ventimiglia
Uscita obbligatoria bivio A10 con A7 direzione Genova @StradeAnas @DPCgov @emergenzavvf @Viminale @ComunediGenova
Η αερογέφυρα κόπηκε στα δύο

Η αστυνομία του Stato δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο twitter φωτογραφία από την αερογέφυρα, που κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο κατά μήκος του δρόμου και κόπηκε στα δύο. 



aerogefyra_genova


Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, κάτω από τα συντρίμμια «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι», ενώ ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος 100 μέτρων. Σύμφωνα με τη Rai, δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, ενώ δεν αποκλείεται τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή να υπέστησαν σοβαρές ζημιές. 

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γέφυρα Μοράντι στο σημείο της κατάρρευσής της είχε ύψος 50 μέτρων με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν θύματα. Ενδεικτική η δήλωση του Ιταλού υπουργού Μεταφορών ότι μοιάζει για μια «τεράστια τραγωδία».

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τους διασώστες να προσπαθίσουν να εντοπίσουν επιζόντες μέσα στα συντρίμμια.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρέχει, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.


gefiras

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: