Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Εκτέθηκε

Βασίλης Οικονόμου- Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
Ο κ. Οικονόμου δικαιούται να ομιλεί; Ασφαλώς, αφού είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού. Οχι μόνο δικαιούται, αλλά υποχρεούται να εξηγήσει τις σχέσεις του με το σύστημα των αυθαιρέτων ως βουλευτής της πολύπαθης Αττικής. Δεν δικαιούται όμως...
να έχει «ύφος» και να μας κουνά το δάχτυλο, επειδή είναι διπλά έκθετος.

Μία φορά το 2014, όταν ζητούσε να μην ανασταλούν τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και άλλη μία φορά, δύο χρόνια αργότερα.

Οταν, κι ενώ είχαν προχωρήσει οι δασικοί χάρτες -τους οποίους είχε επικαλεστεί ως αιτιολογία για το ατόπημά του δύο χρόνια πριν- ζήτησε την εξαίρεση απ' αυτούς των περιοχών όπου αποδεδειγμένα υπήρχαν αυθαίρετα.

Χθες, εμφανίστηκε σε ραδιόφωνο («24/7») παρουσιάζοντας τον εαυτό του με μια απίστευτη δόση υπερβολής και αλαζονείας. Είπε πως υπάρχει σχέδιο πολιτικής δολοφονίας του από τα «εξάσφαιρα του Μαξίμου».

Μίλησε για κάποιους που τον πολεμούν και αναρωτήθηκε από ποιους τα παίρνουν. Προφανώς θεωρεί δεδομένο ότι κάποιοι τα παίρνουν για να τον «εκτελέσουν πολιτικά».

Αναφέρθηκε σε εκείνους που έχουν «φιλαράκο» και «αφεντικό» τον Αλέξη Τσίπρα. Και όταν ρωτήθηκε αν σε αυτούς περιλαμβάνει την εφημερίδα μας, απάντησε θετικά. Ολα αυτά τα είπε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας.

Στην πολιτική κριτική με ντοκουμέντα επέλεξε να απαντήσει με ύβρεις. Η στάση του δεν ξενίζει πια κανέναν. Οσα είπε είναι συνέχεια της ίδιας αλυσίδας «πολιτικών επιχειρημάτων» για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος.

Πριν από λίγο καιρό, όντας φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή και με αντικείμενο τους δύο Ελληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς, ξέσπασε σε βάρος τόσο συναδέλφου του από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και του δημοσιογράφου. Οταν τον ρώτησαν τι θα έκανε η Ν.Δ. αν ήταν κυβέρνηση, άρχισε να ωρύεται: «Δεν σας λέω, κύριε, δεν σας λέω». Κρίση μεγαλείου; Ισως...

Μόλις πριν από λίγες μέρες πάλι, με το ίδιο ύφος, είπε πως ο πρωθυπουργός της χώρας «θέλει κλοτσιές και δρόμο». Αυτή του την έκφραση τη χαρακτήρισε «σχήμα λόγου».

Το πολιτικό πουκάμισο που φορά αφορά τον ίδιο και τους ψηφοφόρους του. Αυτό που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες και είναι το άσχημο για τη χώρα είναι πως υπάρχει η πιθανότητα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., όπου ο κ. Οικονόμου λογικά θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Πού θα φτάσει άραγε όταν θα έχει εξουσία;

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: