Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα καλούπια του "δημοσιογραφικού καθωσπρεπισμού" δεν είναι για μένα

Γαλλικές φούσκες 

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Το ψέμα, την χειραγώγηση και την υποκρισία δεν τα υποφέρω ούτε σαν άνθρωπος, ούτε σαν δημοσιογράφος.
Εδώ και μέρες παρακολουθώ και περιγράφω την τραγωδία των νεκρών και ζωντανών που άφησε πίσω του το τρομοκρατικό μακελειό στο Παρίσι...
Συνεχίζεται

Η δημοσκόπηση του ΔΟΛ και το κόμμα που αναγγέλλει ο Ανδρέας Ψυχάρης

Σταύρος - Ανδρέας Ψυχάρης
Απορίες έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΟΛ να παραγγείλει δημοσκόπηση και εντύπωση προκαλεί η παρουσίαση, αλλά και σχολιασμός της. Απορίες γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιά η σκοπιμότητα της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές και με δεδομένο ότι η ΝΔ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα όρια της ανυπαρξίας. Απορίες προκαλεί γιατί ο ΔΟΛ επέλεξε να δημοσιεύσει δημοσκόπηση σε μια χρονική περίοδο που είναι πλέον ομολογημένο και από τις ίδιες τις εταιρείες ότι αδυνατούν να δώσουν έγκυρα αποτελέσματα και βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης και αλλαγής μεθοδολογίας μπας και καταφέρουν κάποια στιγμή να παρουσιάζουν αποτελέσματα έστω και υποτυπωδώς κοντά στα πραγματικά. Εντύπωση προκαλεί και ο σχολιασμός της δημοσκόπησης και ειδικά η...
Συνεχίζεται

«Ανατολίτικο παζάρι» στις Βρυξέλλες

Μέρκελ- Ερντογάν
Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. και την Τουρκία για το προσφυγικό αναμένεται να επιβεβαιωθεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους τριών δισ. ευρώ στις τουρκικές αρχές και να γίνει «ανατολίτικο παζάρι» για την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας. Νωρίτερα συναντώνται οι επτά «μεγάλοι» της Ε.Ε., ο οποίος θα δουν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πάρε-δώσε Ευρώπης Άγκυρας

Σύμφωνα με το...
Συνεχίζεται

Ο Μεϊμαράκης έβγαλε «στη φόρα» τη σύμβαση Ν.Δ. - Infosolutions

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου της ΝΔ με την εταιρεία INFOSOLUTIONS διατυπώνοντας μία σειρά από ερωτήματα και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τη νομική επεξεργασία της σύμβασης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και ότι ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος Γ. Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του έχει ζητήσει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας, όπως τονίζει, «γιατί είναι η βασική υπεύθυνη για το φιάσκο που πλήγωσε τους νεοδημοκράτες».

Συγκεκριμένα η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη διατύπωσε τα...
Συνεχίζεται

Νέος Best

BEST RADIOΜια νέα προσπάθεια για τους εργαζομένους στον Best. Ο σταθμός, μετά το λουκέτο που έβαλαν οι εκδόσεις Λυμπέρη, λειτουργεί ως συνεταιριστικός, με άδεια από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχοντας...
Συνεχίζεται

Τηλεόραση, η παρέα των ηλικιωμένων!

nielsenΗ αύξηση της τηλεθέασης σε όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν, όπως καταγράφεται στο «επετηρίδα» της Nielsen, δεν αποτελεί έκπληξη.Σε μια χρονιά έντονων πολιτικών εξελίξεων αλλά και συνέχισης της ύφεσης, η τηλεόραση αποτέλεσε το κύριο Μέσο για την ενημέρωση αλλά και για τη διασκέδαση των πολιτών.
Η μέση τηλεθέαση, σύμφωνα με τη Nielsen, κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεπερνά καθημερινά τις ώρες 4,46. Οι αριθμοί, ωστόσο, απογειώνονται όταν...
Συνεχίζεται

Ξεσπάθωσε η Κωνσταντοπούλου

Εξαιρετικά επιθετική κατά της κυβέρνησης εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σε τηλεοπτική της συνέντευξη χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τοποθετήθηκε για το χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κάνοντας λόγο για θεσμικά παιχνίδια και παράκαμψη της Βουλής.

«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να...
Συνεχίζεται

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η Δημοκρατία δεν είναι ο πόλεμος

Στρατιώτες πάνοπλοι περιπολούν στο Παρίσι
Αν καταπατήσουμε τη Δημοκρατία, είναι σαν να αφηνόμαστε να πέσουμε στην παγίδα των τρομοκρατών, σαν λαγοί τυφλωμένοι από τα φώτα. Είναι σαν να ασπαζόμαστε τη χρονικότητα που μας επιβάλλουν, αυτήν ενός τερατώδους, αποσβολωτικού και παραλυτικού παρόντος, ενός παρόντος δίχως παρελθόν και μέλλον, ενός παρόντος νεκρού, αδρανούς, χωρίς ορίζοντα ελπίδας και υπόσχεσης

Η...
Συνεχίζεται

H EφΣυν και οι βρομεροί υπαινιγμοί του Ι. Κ. Πρετεντέρη


Τα δεκανίκια του κ. Γ. Πανούση

Την προπερασμένη Τετάρτη καταγγείλαμε πρωτοσέλιδα τον «ασύγγνωστο κ. Γ. Πανούση» ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε «συμβόλαιο θανάτου» μαζί του! Του ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις, να προσκομίσει τα τεκμήρια στα οποία στήριξε τη συκοφαντία που εκστόμισε. Δεν τόλμησε, βέβαια!
Αναμέναμε ο υπεύθυνος της εκπομπής κ. Ν. Χατζηνικολάου και οι τρεις παριστάμενοι δημοσιογράφοι (Β. Χιώτης, Κ. Βαξεβάνης και Γ. Παπαδόπουλος) να σπεύσουν να ρωτήσουν τον κ. Γ. Πανούση σε τι στηρίζει τον απίστευτο ισχυρισμό του για «συμβόλαιο θανάτου» από μια εφημερίδα (!), αλλά αυτοί κατάπιαν τη γλώσσα τους στη συγκεκριμένη περίπτωση· ξέχασαν ευσχήμως ότι οι δημοσιογράφοι δεν αφήνουν τέτοιο «λαβράκι» να τους ξεφύγει...
Νομίζαμε ότι οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα καλούσαν τον κ. Γ. Πανούση να διευκρινίσει μια τόσο βαριά κατηγορία, φαίνεται όμως ότι αυτές μάλλον δεν διαβάζουν..
εφημερίδες.
Ερχεται όμως να συντηρήσει και να στηρίξει τον συκοφαντικό ισχυρισμό του κ. Γ. Πανούση ο...
Συνεχίζεται

Με διαφωνίες ολοκληρώθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Συμβούλιο Πολιτικών ΑρχηγώνΈπειτα από 6 ώρες συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (κι ενώ είχε ξεκινήσει από τις 12:15 το μεσημέρι) η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία δεν προσήλθε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας -όπως άλλωστε είχε ενημερώσει από τον πρωθυπουργό- ενώ δεν είχε κληθεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων. Υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις, τονίζοντας τη σημασία να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Ωστόσο, η...
Συνεχίζεται

Η ΝΔ σε vertigo

Ακόμη και αν διεξαχθούν ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή η εκλογή από τη βάση για την ανάδειξη ηγεσίας στη ΝΔ (13 Δεκεμβρίου η επιδιωκόμενη ημερομηνία), ακόμη και αν έχει μια μεγάλη νίκη ο νέος αρχηγός, τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα θα είναι εκρηκτικά:

 
-Τι θα κάνει με τα περίπου 170 εκ. των χρεών του κόμματος που δυσκολεύεται να πληρώσει ενοίκια και μισθούς;...
Συνεχίζεται

Παπανδρέου: Είμαστε ενώπιον ιστορικών διακυβευμάτων

Με μακροσκελή δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παρεμβαίνει και σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Ο Παπανδρέου τονίζει ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν «όλοι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε ενώπιον ιστορικών διακυβευμάτων. Πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία. Καθένας, βεβαίως, από τη δική του θέση και με γνώμονα τις υποχρεώσεις του έναντι της συλλογικής μας πορείας. Καλώ όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους»...
Συνεχίζεται

Κριτική από τη Γιαννάκου για την εσωτερική λειτουργία της ΝΔ

Κριτική για τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας της ΝΔ, αλλά και για την ιδεολογική συγκρότησή της, ασκεί η Μαριέττα Γιαννάκου.

 
«Η ΝΔ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και να ενσωματώσει την ορθολογική και ρεαλιστική αντιμετώπιση της βαριάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δημιούργησε ασάφεια γύρω από τα όρια της ιδεολογικής της συγκρότησης, συμβιβάστηκε με την παντελή έλλειψη δημοκρατικότητας στο εσωτερικό του κόμματος και παρουσίασε φαινόμενα «φατριασμού», κάμψης της ποιότητας των στελεχών και...
Συνεχίζεται

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Από πού προέρχονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Ένας παγκόσμιος χάρτης δείχνει την χώρα προέλευσης των ξένων μαχητών που έχει στρατολογήσει το Ισλαμικό Κράτος στις τάξεις του.

 
Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη που έφτιαξε το Radio Free Europe/Radio Liberty, λίγο μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Πρωταθλήτρια σε…
Συνεχίζεται

Η Μόσχα απειλεί την Τουρκία με ακύρωση του αγωγού TurkStream

Στον «αέρα» βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream.

 
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Ουλιουκάγεφ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα αντίποινα της χώρας του προς την Τουρκία για την κατάρριψη του μαχητικού της στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. 

Ο Ουλιουκάγεφ τόνισε ότι η χώρα του, στο πλαίσιο διάφορων οικονομικών περιορισμών τους οποίους θα επιβάλει στην Τουρκία, θα λάβει μέτρα και για τον περιορισμό των σχεδίων για τον TurkStream...
Συνεχίζεται

Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει ο πρωθυπουργός

Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τη Ραμάλα, στην ατζέντα του συμβουλίου θα είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το προσφυγικό. Η κυβέρνηση επιδιώκει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων για την αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση και να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας...
Συνεχίζεται

Συγχώνευση ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΥ: Ουκ αν λάβεις παρά του μη... δίνοντος

Ψυχάρης - Φ. Μπόμπολας
Πιθανότερο σενάριο, όταν στερέψει και το νερό από τους ψύκτες να κηρύξουν πτώχευση!
Δημοσίευμα του liberal επαναφέρει το πολυπαιγμένο τα τελευταία 6 χρόνια σενάριο της συγχώνευσης ΔΟΛ-Πήγασου. Το ρεπορτάζ του πάντοτε καλά ενημερωμένου στον τραπεζικό χώρο Θανάση Μαυρίδη είναι σωστό. Πράγματι οι τράπεζες συνεχίζουν να επιθυμούν διακαώς να βρεθεί μια φόρμουλα για να πάρουν κάποιο μέρος από τα δάνεια που έχουν δώσει στα δύο συγκροτήματα. Για αυτό και πιέζουν όλα αυτά τα χρόνια να γίνει αυτή η συγχώνευση και έχουν δεχθεί να κάνουν σημαντικές διευκολύνσεις στους δύο ομίλους για να επιτευχθεί το deal...
Συνεχίζεται

Φίμωση Τύπου οι αγωγές και οι διώξεις κατά δημοσιογράφων


Eκτεταμένη και συστηματική απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας απαγορευμένη από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, αποτελεί η όλο και αυξανόμενη βιομηχανία αγωγών κατά δημοσιογράφων που έχει ως μοναδικό σκοπό να εκφοβίσει και να εμποδίσει τον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο πάνω σε δημόσια ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής. Πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης άσκησε αγωγή και...
Συνεχίζεται

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ: Το «σαμποτάζ», η «ανικανότητα» και το μήνυμα Σαμαρά για σοβαρότητα

Ενότητα και σοβαρότητα από όλους ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο εκδήλωσης στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο του «γαλάζιου» πολέμου.


Η ένταση στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζεται. Σήμερα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που παρατήθηκε από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Σαμποτάζ στις εκλογές της ΝΔ. Τόνισε δε ότι αποφασίστηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας.

«Δεν βάζω το...
Συνεχίζεται

Η ανακεφαλαιοποίηση, η κ. Γεννηματά και τα χρυσόψαρα

χρυσόψαρο
Η δεξιά και οι διάφοροι κεντροαριστεροί σχηματισμοί, με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βρήκαν νέα ευκαιρία να χτυπήσουν τον «κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση των «ανικάνων» που «κατέστρεψαν την οικονομία...».

«Από την ιδεοληψία εναντίον της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στην άλλη όχθη του ξεπουλήματος τους» υποστήριξε χθες η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας, όπως ακριβώς και άλλές πτέρυγες της αντιπολιτεύσης ότι «οι ξένοι επενδυτές, αυτοί που ο κ. Τσίπρας έλεγε κερδοσκόπους, απέκτησαν τις τράπεζες αντί πινακίου φακής». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η κυβέρνηση υιοθέτησε κάθε απαίτηση της τρόικας και όπως διαπιστώνεται οδήγησε σε τρομακτική απώλειες των μετόχων και των καταθετών» και κατέληξε: «Προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα και ευθύνες και θα αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για να δοθούν απαντήσεις»...
Συνεχίζεται
Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα
Τελικά δικαιώθηκε η επιλογή να μετακινηθεί η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη απο τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα της Τρίτης… Εχθές με θέμα τα εσωκομματικά της ΝΔ κατάφερε να σημειώσει ενα αξιοπρεπές 12% και να παρακολουθήσουν την εκπομπή σε απόλυτους αριθμούς 285.000 τηλεθεατές.

Το πρόβλημα της χθεσινής εκπομπής ομως, ήταν οτι δεν έβγαλε καμία είδηση…
Συνεχίζεται

Η (παλιά) διευθύντρια του Πέτρου βγάζει το DT στα περίπτερα

Τι λέει για την επανακυκλοφορία του DownTown, τον Πέτρο Κωστόπουλο και την απόκτηση του τίτλου

«Βγάζουμε ξανά το “DownTown” όχι γιατί είχαμε ποτέ απωθημένο να γίνουμε εκδότες, επιχειρηματίες κ.λπ, αλλά για να κάνουμε με πάθος αυτό που αγαπάμε, αυτό που ξέρουμε, αυτό που θέλουμε. Και αυτό που θέλουμε είναι να περνάμε καλά μαζί με τους αναγνώστες μας».
Τα παραπάνω αναφέρει η παλιά διευθύντρια του DownTown, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Θέμα / People και στον Βασίλη Τσακίρογλου, σχετικά με την επανακυκλοφορία του περιοδικού τρία χρόνια μετά από τη διακοπή της κυκλοφορίας του λόγω χρεοκοπίας της ΙΜΑΚΟ...
Συνεχίζεται

Τι έλεγε ο Α. Γεωργιάδης για ΝΔ και Καραμανλή;

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ψήφισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, επιτίθεται προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επαινόντας τον Κώστα Καραμανλή, τον άνθρωπο που πολεμούσε μέρα νύχτα από το ΛΑΟΣ. Δεν βρέθηκε κανείς στην ΕΡΤ να του υπενθυμίσει τι έλεγε κατά καιρούς ο ίδιος για όλους και για όλα. Τα βίντεο με τις δηλώσεις που καθυβρίζει την ιδια τη ΝΔ υπάρχει στο Διαδίκτυο, λέγοντας πως όποιος την ψηφίσει, όπως και το ΠΑΣΟΚ, θα είναι κλέφτης!
Η ΕΡΤ χρειάζεται σοβαρότητα και οι εκπομπές προετοιμασία. Ας...
Συνεχίζεται

Ψάχνουν 4 εκατ. ευρώ στο MEGA για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του μήνα

Στο κόκκινο ειναι η κατάσταση στο λογιστήριο του MEGA… Οι υποχρεώσεις τέλος του μήνα ειναι εξαιρετικά πολλές και το άθροισμα τους με πρόχειρους υπολογισμούς λέγεται οτι ξεπερνάει τα 4 εκ ευρώ! Σε αυτό το ποσό υπολογίζεται ο ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλει η εταιρία μέχρι 30 του μηνός, ρυθμίσεις, καθώς και άλλες τρέχουσες πληρωμές… Που εχουν αγχώσει τους υπεύθυνους οταν κοιτάζουν προς το ταμείο!Ωστόσο το άγχος επιτείνεται για όσους εχουν την εικόνα της κατάστασης συνολικά και για έναν επιπλέον λόγο, αφου το τέλος του μήνα σηματοδοτεί και την καταβολή της μισθοδοσίας...
Συνεχίζεται

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Καθυστερεί το νέο ΕΣΡ λόγω ΝΔ

ΕΣΡ
Ουδέν νεώτερον για την επιλογή των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το μπάχαλο με τις εκλογές για τον πρόεδρο της ΝΔ, καθυστερεί την επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ. Ο νόμος κατήργησε την παράταση της θητείας των 3 μελών της Αρχής, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ΕΣΡ  και το φιάσκο της Κυριακής στη ΝΔ, μπορεί να δημιουργήσει νέα καθυστέρηση στην προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών....
Συνεχίζεται

«Ου γαρ έρχεται μόνoν» κύριε Μεϊμαράκη


“Θέλω να με σέβονται για την ηλικία μου”, είπε ο υπό προϋποθέσεις παραιτούμενος και μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο ίδιος όμως με τις δηλώσεις που έκανε έδειξε πως δεν σέβεται ούτε την ηλικία, ούτε την προσφορά, ούτε τη θυσία του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού που παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα, του προέδρου που παρέλαβε ένα πτώμα και παρέδωσε κόμμα...
Συνεχίζεται

Τσελέντης: Η μετασεισμική ακολουθία των 6,1 Ρίχτερ της Λευκάδας δεν είναι η αναμενόμενη

Τσελέντης: Η μετασεισμική ακολουθία των 6,1 Ρίχτερ της Λευκάδας δεν είναι η αναμενόμενηΠαρατηρήσεις των επιστημόνων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό της Λευκάδας δημοσιοποίησε ο διευθυντής και καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης, μέσω του λογαριασμού του στο facebook. Ο κύριος Τσελέντης επισημαίνει πως χρειάζεται προσοχή, καθώς η μετασεισμική ακολουθία των 6,1 Ρίχτερ δεν είναι η αναμενόμενη...
Συνεχίζεται

Υπ΄ ατμόν στο Mega ο Μανώλης Καψής

Δυσλειτουργίες στο δελτίο - Τι γίνεται με τους συντάκτες που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις

Δυσάρεστο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Mega, καθώς ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, Μανώλης Καψής, «χρεώθηκε» την αποτυχία του τη βραδιά του λουτρού αίματος στο Παρίσι να αναμεταδοθεί έγκαιρα η είδηση και, κυρίως, συντονισμένα, με αποτέλεσμα να προηγηθούν σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης τις ημέρες που ακολούθησαν βελτίωσαν την κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που κάνουν τον Μανώλη Καψή να δείχνει ιδιαίτερα... αλαφιασμένος.
Δεν είναι μόνο η έντονη φημολογία για επικείμενη αντικατάστασή του. Είναι επίσης το γεγονός ότι η Ολγα Τρέμη συνεχίζει το τελευταίο διάστημα να κρατά αποστάσεις από όλη τη διαδικασία του δελτίου, τόσο με τη στάση της στις μεγάλες συσκέψεις όσο και με την όχι και ιδιαίτερα θερμή σχέση της με τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού.
Ακόμα, οι πέντε συντάκτες που αρνήθηκαν...
Συνεχίζεται

Πρωτοσέλιδα: Error 404 - New Democracy not found

Τιτανικός, νύχτα των γαλάζιων μαχαιριών, φρενοκομείο, εμφύλιος είναι λίγες μόνο από τις λέξεις που οι σημερινές εφημερίδες χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, μετά το φιάσκο των γαλάζιων εκλογών που δεν έγιναν ποτέ…
Συνεχίζεται

Κόντρα on air Μεϊμαράκη - Γεωργιάδη για τα «μάτια» του Σαμαρά [ΒΙΝΤΕΟ]

Σκληρές εκφράσεις αντάλλαξαν, στο μοναδικό έως τώρα «ντιμπέιτ» των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κι αυτό έγινε μετά από επιμονή του δεύτερου καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρχικά αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί του.

 
«Τον αγαπώ πολύ αλλά...
Συνεχίζεται

Έκρηξη βόμβας έξω από τον ΣΕΒ

Eκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.33 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην οδό Ξενοφώντος 5, στην Αθήνα, έξω από την είσοδο των γραφείων τουΣυνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Η έκρηξη ήταν δυνατή και ακούστηκε σε πολλές περιοχές γύρω από το Κέντρο της Αθήνας. 
Είχε ...
Συνεχίζεται

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ: Η Σ. Αραβία βασικός χρηματοδότης τζιχαντιστών

Σε απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής διπλωματίας, το οποίο φέρει την υπογραφή της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks, επισημαίνεται η χρηματοδότηση που παρέχουν οι Σαουδάραβες σε τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Κράτος.

 
Το έγγραφο, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου του 2009, είχε σταλεί από την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για ενημέρωση σχετικά με τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις τρομοκρατικών οργανώσεων από Σαουδάραβες. Όπως αναφέρεται «αποτελούν την πιο σημαντική πηγή χρηματοδότησης στις τρομοκρατικές οργανώσεις σουνιτών σε όλο τον κόσμο»

Παρά τις ...
Συνεχίζεται

Ένα μικρό ατύχημα είχε ο Θύμιος Καλαμούκης

Χωρίς ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια για λίγες ημέρες στον Real FM.
Επρεπε να το γράψουμε, τα mail και τα inbox ήταν πολλά και ζητούσαν απαντήσεις. Η Ελληνοφρένεια θα λείψει για λίγες ημέρες από τα ερτζιανά επειδή ο Θύμιος Καλαμούκης είχε ένα μικρό ατύχημα με τη μηχανή. Όχι πολύ σπουδαίο όμως ώστε...
Συνεχίζεται

Οι μουλάδες του life style

Στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"

Δυσκολεύομαι, κάθε φορά που μου συμβαίνει, να πιστέψω ότι ένα απόσπασμα σαν το παρακάτω, που απορρίπτει -με απαξιωτικό τρόπο, ανυπόστατα επιχειρήματα και τέτοια ακροδεξιά «ιδεολογική στράτευση»- την πρόσκληση του πρωθυπουργού για εθνικό διάλογο στα μεγάλα θέματα, ανάμεσά τους και στο προσφυγικό, ανήκει σε... σπουδαίο πρόσωπο του συστήματος των ελληνικών ΜΜΕ - και μάλιστα σε πρωτοπόρο του «χιούμορ» και του life style.
Ο Τσίπρας, λοιπόν, που στον τίτλο του κειμένου αναφέρεται ως...
Συνεχίζεται

Συμφωνούν ότι διαφωνούν σε όλα

MEGA LOGO
Νέο ραντεβού σήμερα στο Mega. Σε μια κλειστή σύσκεψη, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Φώτης Μπόμπολας για να βρουν λύση. Γνωρίζουν και οι ίδιοι πως αν μέσα σε αυτή τη βδομάδα δεν πάρουν απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τότε τα περιθώρια για τον τηλεοπτικό σταθμό θα μειωθούν δραματικά.
Στο ...
Συνεχίζεται

Κυριακάτικα

Κυριακάτικα φύλλα στο περίπτεροΟ κυριακάτικος Τύπος σχεδόν στο σύνολό του κινήθηκε -όπως ήταν φυσικό- μονοθεματικά στον ρυθμό των τζιχαντιστών, του «Ισλαμικού κράτους», της μουσουλμανικής θρησκείας και της τρομοκρατίας.

Από την...
Συνεχίζεται

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας «καίει» τα (νέα) σενάρια για οικουμενική

Από την συνεννόηση έως την – αναγκαστική - κυβερνητική συναίνεση και «συγκατοίκηση» η πολιτική απόσταση μπορεί να είναι μόλις 3 κοινοβουλευτικές έδρες. Κι αυτήν ακριβώς την απόσταση επιχειρεί να περιχαρακώσει το Μαξίμου, ζητώντας αφ’ ενός την διακομματική στήριξη στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά θέματα και επιχειρώντας ταυτόχρονα να «κάψει» ακαριαία τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.


Η απάντηση Τσίπρα μετά το πλήγμα που επέφερε η ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία κινείται σε δύο επίπεδα: Ζητά...
Συνεχίζεται

Μαριέττα Γιαννάκου: Αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσω ως μεταβατική

Μαριέττα Γιαννάκου: Αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσω ως μεταβατική  - Media
Στη διάθεση του κόμματος θέτει εαυτόν η Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας στο News247 ότι θα αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος για να οδηγήσει τηΝέα Δημοκρατία σε αδιάβλητη εκλογή προέδρου μετά το φιάσκο που οδήγησε σε αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα ψηφοφορίας, εφόσον συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι.

“Επιφυλάσσομαι να...
Συνεχίζεται

Πρώτο στα παγκόσμια Trends του Twitter το γαλάζιο φιάσκο


Χαμός στο Twitter μετά το φιάσκο των εκλογών της ΝΔ.

 
Το #eklogesnd βρέθηκε στην πρώτη θέση των Trends του Twitter σε όλο τον κόσμο και οι χρήστες συνεχίζουν το τρολάρισμα... 
Συνεχίζεται

Τα μηχανήματα που δεν λειτούργησαν ποτέ

Φωτογραφικό υλικό από την ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού της ΝΔ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και τελικά αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων: ...
Συνεχίζεται

Νίκος Παππάς: «Η πλειοψηφία είναι καθαρή και έχει ισχυρό κορμό»

Νίκος Παππάς Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
«Η θεωρία της αριστερής παρένθεσης στα μυαλά ορισμένων αμετανόητων είναι ακόμα ζωντανή» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Επικρατείας. Καταλογίζει στον Γιάννη Πανούση «ασάφειες, αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα», ενώ σχετικά με την παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη μιλά για επιλογή που είναι δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά.

«Η θεωρία της αριστερής παρένθεσης στα μυαλά ορισμένων αμετανόητων είναι ακόμα ζωντανή» επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς...
Συνεχίζεται

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ λόγω τεχνικών προβλημάτων

Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, ύστερα από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν την Κυριακή το πρωί και δεν επέτρεψαν να ανοίξουν οι συνολικά 833 κάλπες που είχαν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Η ΚΕΦΕ ρίχνει την ευθύνη του φιάσκου στην εταιρεία, ωστόσο οι υποψήφιοι δείχνουν ως υπεύθυνο τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ οι Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης ζητούν και την αποχώρηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη θέση του μεταβατικού προέδρου....
Συνεχίζεται

«Παγωμένος» Οκτώβριος!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Κανένα ανάχωμα δεν υπάρχει στην πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων. Η μείωση των πωλήσεων παρέμεινε και τον Οκτώβριο στο 16%, ενώ από την αρχή της χρονιάς οι απώλειες φτάνουν στο 12%. Οι προσφορές είναι αυτές που διατηρούν ζωντανές τις εφημερίδες και τον κλάδο γενικότερα, καθώς οι αναγνώστες δεν έχουν άλλο κίνητρο να αγοράσουν τα φύλλα, από τη στιγμή που η ενημέρωση προσφέρεται δωρεάν στο internet και στην τηλεόραση.
Οι...
Συνεχίζεται

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Υπό παραίτηση ο Αλαφούζος: Κατηγορεί τον διαιτητή για τα επεισόδια

Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να εισηγηθεί την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.

 
«Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτηση μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να ...
Συνεχίζεται

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι των αιωνίων: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος

Ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι της Super League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για λόγους ασφαλείας. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς κατά την είσοδο της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο, οι παίκτες των ερυθρόλευκων, που μπήκαν για ζέσταμα, δέχτηκαν φωτοβολίδες, μία εκ των οποίων βρήκε τον Φινμπόγκασον. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για οριστική διακοπή του αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπασαν την πόρτα της θύρας 13 και εισέβαλαν εντός του γηπέδου. Ο ...
Συνεχίζεται

Φοβούνται τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: Έκλεισαν μετρό και χώρους συνάθροισης

Η βελγική υπηρεσία ασφαλείας (OCAM) ανακοίνωσε την αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στις Βρυξέλλες στο επίπεδο 4, κάνοντας λόγο για «σοβαρή και επικείμενη απειλή». Για «κίνδυνο βομβιστικών επιθέσεων και επιθέσεων από ενόπλους» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου. Οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια, το μετρό, τα εμπορικά κέντρα, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και γενικά κάθε χώρος μεγάλης συνάθροισης. Στρατός περιπολεί στους δρόμους της Βελγικής πρωτεύουσας. Επι ποδός πάνω από 1.000 στρατιώτες. Πληροφορίες βελγικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για αναζήτηση τουλάχιστον «δύο τρομοκρατών», ωστόσο τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν ...
Συνεχίζεται

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Έδιωξαν τον καθυστερημένο Τζιτζικώστα από το στούντιο της Hellasnet

Κλειστή βρήκε την πόρτα του διαδικτυακού καναλιού Hellasnet, στο οποίο θα έδινε συνέντευξη την περασμένη Πέμπτη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο λόγος το ότι ενώ οι συνεργάτες του διαβεβαίωναν ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρισκόταν στο ασανσέρ… εκείνος καθυστέρησε όχι 5, όχι 10 αλλά 40 ολόκληρα λεπτά για την κανονισμένη παρουσίαση του, η οποία θα μεταδιδόταν μάλιστα ταυτόχρονα σε 11 περιφερικά κανάλια...
Συνεχίζεται

Το υπουργείο Εργασίας ζητά από το Star να μην απειλεί τους εργαζόμενους του

Ανακοίνωση - προειδοποίηση προς τον τηλεοπτικό σταθμό Star εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό να σταματήσει τις απειλές προς τους εργαζόμενους του περί περικοπής μισθών.

 
Η ...
Συνεχίζεται

Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση και στο Μάλι

Radisson Blu στο ΜπαμακόΜετά από πολύωρη ομηρία σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Μάλι, ο τραγικός απολογισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης που στήθηκε είναι 27 νεκροί. Η ομάδα Αφρικανών εξτρεμιστών «Αλ Μουραμπιτούν» που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Oι ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον του Radisson Blu στο Μπαμακό.

Οι ειδικές δυνάμεις του Μαλί συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Γαλλίας και της Αμερικής εξαπέλυσαν επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό, όπου το πρωί της Παρασκευής δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν όμηροι. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά 170 άνθρωποι παρέμειναν για αρκετές ώρες υπό ομηρία από τουλάχιστον δέκα ενόπλους εξτρεμιστές...
Συνεχίζεται

Ζώνη Σένγκεν με... εκπτώσεις

Μια εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, για να συντονίσουν μια ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στην τρομοκρατική απειλή.

Και αποφάσισαν σήμερα, στη διάρκεια έκτακτης συνόδου στις Βρυξέλλες, να θέσουν «αμέσως» σε εφαρμογή ενισχυμένους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν και τους Ευρωπαίους υπηκόους...
Συνεχίζεται

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις εάν κερδίσεις τα 5,4 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ

τζοκερ3
Μετά από 10 διαδοχικά ΤΖΑΚΠΟΤ, το ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει το αστρονομικό ποσό των  5.400.000€ στην κλήρωση της Κυριακής  22 Νοέμβρη! Από την αρχή του χρόνου 17 άτομα έπιασαν το ονειρικό «5+1» του ΤΖΟΚΕΡ και έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη πολυεκατομμυριούχοι! Για εσένα που έπαιξες ή ετοιμάζεσαι να παίξεις, ίσως οι παρακάτω συμβουλές σου φανούν πολύτιμες! Γιατί να μην είσαι έτοιμος όταν τα εκατομμύρια σου χτυπήσουν την πόρτα;..
Συνεχίζεται