Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Eurovision: Νικήτρια η Σουηδία – 19η η Ελλάδα

Μαρία-Έλενα Κυριακού
Δεν έπιασαν τόπο οι ευχές της Μαρίας-Έλενας Κυριακού που δήλωνε προ ολίγων ημερών «μακάρι να βγούμε πρώτοι». Στον αντίποδα, «ανακουφισμένη» θα πρέπει να νιώθει η ελληνική κυβέρνηση αφού όπως είχε πει και η υποψήφιά μας «δεν το θέλει, γιατί θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να κάνει τον διαγωνισμό
Στον... τελικό της 60ής Eurovision, στη Βιέννη, πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία (365), δεύτερη η Ρωσία (303) και τρίτη η Ιταλία (292). Η Ελλάδα βγήκε 19η στο διαγωνισμό τραγουδιού συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς. Το τραγούδι που μας εκπροσώπησε ήταν το «One Last Breath». Η Κύπρος βρέθηκε στην 22η θέση σε σύνολο 27 χωρών. Για πρώτη φορά η Μεγαλόνησος, δεν πήρε το δωδεκάρι από την Ελλάδα!

Οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού ψήφισαν:

12 – Ιταλία, 10 – Κύπρος, 8 – Ρωσία, 7 – Βέλγιο, 6 – Αλβανία, 5 – Αυστραλία, 4 – Σουηδία, 3 – Λετονία, 2 – Γεωργία, 1 – Αρμενία.

Μακρά ιστορία...

Ο διαγωνισμός της Eurovision ξεκίνησε το 1956 και από τότε πραγματοποιείται διαρκώς και χωρίς διακοπή.
Πέρασε και περιόδους παρακμής, τα τελευταία χρόνια όμως που έχουν μπει και οι χώρες του ανατολικού μπλοκ στο παιχνίδι γνωρίζει πιένες.
Διαβάζουμε πως «αποτελεί τον δημοφιλέστερο διαγωνισμό του είδους του που διοργανώνεται ανά τον κόσμο: ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: