Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το δείπνο στη Ρίγα και η σχέση του Βαρουφάκη με Στουρνάρα και Τσακαλώτο

Το δείπνο στη Ρίγα και η σχέση του Βαρουφάκη με Στουρνάρα και Τσακαλώτο (Videos) - MediaΕκτός από το αμιγώς πολιτικό κομμάτι της συνέντευξης, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε και σε πολλά ερωτήματα σχετικά με πιο προσωπικές επιλογές και σχέσεις, λύνοντας απορίες.
Γιατί δεν πήγε στο δείπνο των υπουργών στη Ρίγα ο υπουργός; Ποια είναι η σχέση του με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας ή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;
«Το βράδυ αποφάσισα να φάω με συναδέλφους μου, όπως νομίζω πως... δικαιούται ένας σκληρά εργαζόμενος μετά από πάρα πολλές ώρες και ημέρες διαπραγματεύσεων. Το γεγονός ότι αυτό μετετράπη σε θέαμα αποδεικνύει ότι η μηχανή παραγωγής λάσπης καλά κρατεί», είπε.


Για τον Στουρνάρα: «Με τον Γιάννη έχουμε μία μακρά ιστορία. Έχουμε δώσει κοινούς αγώνες στο πανεπιστήμιο, είμαστε φίλοι, έχουμε πάει διακοπές μαζί, έχουμε φάει ψωμί και αλάτι μαζί».


Για τον ανασχηματισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης: «Με τον Ευκλείδη έχουμε μία κοινή πορεία, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε αδελφικοί φίλοι και σύντροφοι» ανάφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προσθέτοντας πως «γίνεται μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για διαφωνίες μεταξύ μας. Με τον Ευκλείδη είμαστε μία ψυχή, ένας νους».


Για το αν σκέφτηκε την παραίτηση: «Ούτε μια φορά. Είμαστε στρατιώτες, δεν επιλέγουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα ποτέ να είμαι υπουργός»

Για τον Σόιμπλε: «Οι συζητήσεις μας με τον Σόιμπλε, έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Όσες φορές τον έχω συναντήσει, οι συζητήσεις μας είναι εγκάρδιες και βασίζονται στον αλληλοσεβασμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: