Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στην αντεπίθεση η Ζωή

 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέναντι στα media
Δημήτρης Αγγελίδης
«Μου πήρε έξι-επτά λεπτά για να διασχίσω λίγα μέτρα, γιατί εμποδιζόμουν από κάποιους κυρίους και κάποιες κυρίες που θεωρούν ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι η παραπληροφόρηση και η παρεμπόδιση εκείνων που έχουν την ευθύνη και το καθήκον να υπηρετήσουν τους θεσμούς από το να το κάνουν», ήταν τα πρώτα λόγια της προέδρου της Βουλής, όταν... ανέβηκε στο βήμα της ημερίδας του Συνηγόρου του Πολίτη για τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση του επεισοδίου με τον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
«Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του Κοινοβουλίου, που δεν είναι εχθρικό προς τους πολίτες», δήλωσε στις κάμερες που την περίμεναν κατά την αποχώρησή της και προκάλεσε τα κανάλια να παίξουν στα δελτία ειδήσεων τη δήλωσή της πως «την ώρα που δεν υπήρχαν φάρμακα στα νοσοκομεία, κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».
Σχετικά με το θέμα της ημερίδας, είπε πως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό «πρέπει να μας κάνουν πολλαπλά ευαίσθητους, καθώς το Μνημόνιο και οι πολιτικές που συγκροτούν με μια έννοια έγκλημα κατά της ανθρωπότητας έχουν οδηγήσει στην αναβίωση της μετανάστευσης από την Ελλάδα».
Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αποστροφή της πως «οι εκτελεστικές εξουσίες απέδειξαν ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τονίζοντας πως τα Κοινοβούλια αναλαμβάνουν ρόλο και πρωτοβουλίες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ζωής. Τέλος, μίλησε για ευθύνη όλων «όταν διαπιστώνουμε ότι δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη ένας αξιόπιστος μηχανισμός υποδοχής, ασύλου και κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη».

Διακριτός ρόλος

Να διασκεδάσει την εντύπωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής επιχείρησε το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως «με βάση τους διακριτούς ρόλους του κάθε επιπέδου αγωνιζόμαστε όλοι σταθερά για την απαλλαγή της χώρας και του λαού μας από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων».
Για επιχείρηση υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την έκταση που δόθηκε στο θέμα. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είπε πως είναι ορθή η αφορμή του περιστατικού με τον αστυνομικό, αλλά πως η πρόεδρος της Βουλής πρέπει να λειτουργεί «με έναν ρόλο που προσιδιάζει στον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό».
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: