Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Με τα ΜΑΤ είμαστε ή με τη Ζωή;

Η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΔημήτρης Κανελλόπουλος
Είναι δημοκρατικό ή όχι να ζητάει η πρόεδρος της Βουλής εξηγήσεις από έναν ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας γιατί τα ΜΑΤ ανέκοψαν μία πορεία;
Συνέβη σήμερα το μεσημέρι, τα γεγονότα είναι γνωστά αφού έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ με -ως επί το πλείστον- επικριτικά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχόλια.
Προσερχόμενη προς τη Βουλή η κ. Κωνσταντοπούλου έπεσε πάνω στο «μπλόκο» της αστυνομίας στη Βασιλίσσης Σοφίας που απαγόρευε στους διαδηλωτές (εργαζομένους στα ...δημόσια νοσοκομεία) να προχωρήσουν προς το Κοινοβούλιο. Τα γνωστά μπλόκα με τις «κλούβες» των ΜΑΤ που στήνονται κάθετα στο δρόμο, έξω από τα «λουλουδάδικα».
Ήρεμη και σε χαμηλούς τόνους η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μάθει από τον υπεύθυνο αξιωματικό γιατί συμβαίνει αυτό, ποιος έδωσε τις εντολές κτλ. Κάποιοι το κατακρίνουν ως υπέρβαση εξουσίας, προσωπικά το θεωρώ αστεία πράγματα.
Του έλεγε επίσης πως η ίδια έχει δώσει εντολή να επιτρέπεται στους διαδηλωτές να μπαίνουν στη Βουλή και να καταθέτουν ήρεμα τα ψηφίσματά τους. Κάπως μπλοκαρισμένος ο αξιωματικός (σαν το μπλοκ των ΜΑΤ;) απαντούσε με γλώσσα... υπηρεσιακή.

Αυτό και τελείωσε, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Πεδίο δόξης λαμπρόν για ουκ ολίγους να την «πέσουν» στη Ζωή. Αλλά σκεφτείτε το λίγο, η πρόεδρος της Βουλής να υπερασπίζεται το δικαίωμα των απεργών στη διαδήλωση (και δη αντικυβερνητική!) και, όμως, να κατακρίνεται γι' αυτό.
Και κάτι τελευταίο: δεν ξέρουμε αν η Ζωή βγήκε από τη Βουλή ή αν έφτανε εκεί. Προσωπικά μπορώ να καταθέσω πως μισή ώρα πριν ήταν ακόμα στο Πανεπιστήμιο, σε μία διημερίδα για τα ΜΜΕ. Στην Πανεπιστημίου. Από εκεί περπάτησε προς το Σύνταγμα λοιπόν...
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: