Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τσίπρας: «Είμαι αισιόδοξος»

Εμφανώς αισιόδοξος μετά τη μαραθώνια συζήτηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, παρουσιάστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προσέλευσή του στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Ρίγα της Λετονίας.
Ο... κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η συζήτηση χθες το βράδυ με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ήταν πολύ εποικοδομητική, σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα», με αποτέλεσμα να είναι «αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ» 

Τις χώρες μέλη της Ε.Ε. κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται μόνο για οικονομικούς λόγους και λόγους νομισματικής πολιτικής, αλλά επίσης και για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».
«Δεν μπορεί κανείς απλώς να διώξει (την Ελλάδα) από τη νομισματική ένωση. Όμως φυσικά οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς που τους δείχνουν αλληλεγγύη», πρόσθεσε, ενώ παράλληλα θέλησε να απαντήσει σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενιαίο νόμισμα.
«Το ευρώ δεν είναι η αιτία για το γεγονός ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ απομακρύνονται η μία από την άλλη. Χωρίς το ευρώ θα βρισκόμασταν σε νομισματικό πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: