Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σακελλαρίδης: Επιδιώκουμε συνολική συμφωνία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Στην αναζήτηση συνολικής συμφωνίας εντός των επόμενων δέκα ημερών βρίσκεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.
Ο κ. Σακελλαρίδης, μετά τη,... συνάντηση του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ στην Ρίγα, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε πως η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών. Σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα υποχωρήσει στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, απάντησε πως η Αθήνα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε όλα αυτά τα μέτωπα «με τον τρόπο που τίθενται».
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι πιστωτές ζητούν δυο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 23%, και προτείνουν μάλιστα την ένταξη της ενέργειας στον υψηλό συντελεστή, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει τρεις συντελεστές στο 7% (όπου θα βρίσκονται τα περισσότερα τρόφιμα), το 14% και το 22%.
Ακόμη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, για το ζήτημα του χρέους και αν αυτό θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση το έχει θέσει από την πρώτη στιγμή. «Είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα, το οποίο είτε το βάλουμε είτε δεν το βάλουμε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να λέμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα» σημείωσε. Το αν θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμες είναι οι συνθήκες».
Τέλος, ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και μπορεί να συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους ομολόγους του στο βαθμό που σέβονται όλοι την εμπιστευτικότητα των συζητήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: