Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα κέντρο των επιχειρήσεων μυστικών υπηρεσιών της Κίνας στην Μέση Ανατολή;


Φοβούμενη μία πιθανή εξάπλωση της «Αραβικής Άνοιξης» στα εδάφη της, η Κίνα, έχει αναθέσει στις μυστικές υπηρεσίες του στρατού της να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον Αραβικό Κόσμο.

Από την πλευρά τους, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν τις δραστηριότητες των ... στρατιωτικών ακολούθων της Κίνας στην Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Δραστηριότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με την εκκένωση Κινέζων ομογενών που εργάζονταν στην περιοχή, με πρόσφατο παράδειγμα την εκκένωση των εργαζόμενων του Ομίλου Τεχνικών Έργων του Πεκίνου στη Λιβύη. Βέβαια, όπως γίνεται συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις, οι Κινέζοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι βρίσκουν τον χρόνο να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να οικοδομούν σχέσεις με τα νέα καθεστώτα στον Αραβικό Κόσμο.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές της Δύσης, το “Δεύτερο Γραφείο” του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, το οποίο είναι υπεύθυνο των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, έχει οικοδομήσει σχέσεις με τα νέα καθεστώτα στην Τύνιδα και το Κάιρο. Σε αντίθεση με την κρατική κινεζική Ασφάλεια που βρίσκεται στο κενό και στις δύο χώρες, καθώς οι άλλοτε ισχυρές κρατικές μυστικές υπηρεσίες του Μουμπάρακ και του Μπεν Άλι έχουν διαλυθεί.

Επικεφαλής του συντονισμού των μυστικών επιχειρήσεων του κινεζικού στρατού στην περιοχή, λέγεται πως είναι Κινέζος συνταγματάρχης που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει οργανώσει αεροπορικές εκκενώσεις Κινέζων υπηκόων, κυρίως από την Λιβύη μέσω της Κρήτης.

Εν τω μεταξύ, στην Τρίπολη, ο Κινέζος στρατιωτικός ακόλουθος Μει Χονκμπίν, έχει αποστασιοποιηθεί από το καθεστώς του Καντάφι, ενώ «δημοσιογράφοι» που εργάζονται στο στρατιωτικό σκέλος του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Ξινχουά, έχουν κάνει επαφές με τους Λιβύους εξεγερμένους.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: