Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λαοθάλασσα «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα


Μια πλημμύρα ανθρώπων κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 100.000 πολίτες (πρωτοφανής αριθμός για τα δεδομένα της εποχής μας) «κατέλαβαν» τη ... Κυριακή όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες παραμένουν στο σημείο μέχρι αυτή την ώρα μέσα σε σκηνές.
Κάλεσμα για ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος απευθύνεται και σήμερα από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» που έχει καθημερινή παρουσία εδώ και πέντε ημέρες.

Εξοπλισμένοι με κατσαρόλες και ευφάνταστα πανό, χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή ειρηνικά με βασικό σύνθημα «Η πιό μεγάλη βία είναι η φτώχεια». Μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα προέβελεπε το πρόγραμμα. Χθες, ωστόσο, αυξήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Να επισημάνουμε ότι αρκετοί από τους διαδηλωτές έσπευσαν στην πλατεία με σλίπινγκ μπαγκ και σκηνές με σκοπό να διανυκτέρευσουν εκεί.

Οι «Αγανακτισμένοι» μέσω της σελίδας τους στο Facebook κάνουν λόγο για μεγάλη γιορτή στο Σύνταγμα χθες.

«Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή».
Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετείχαν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Μιλάνο, Παρίσι και άλλες 100 πόλεις σε μία ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία.

Συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» έγιναν ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: