Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στο Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς;


Του Γιώργου Σαρρή

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπάρακ Ομπάμα θα επιδιώξει να έχει το προσεχές διάστημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς

Ούτως ή άλλως ο... αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε το προηγούμενο διάστημα μια σειρά από συναντήσεις με ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ως επί τω πλείστον) τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι η χώρα μας είναι ικανή να βγει από το οικονομικό τούνελ, πως θα πρέπει να στηριχθεί και ότι και εκείνοι από την πλευρά τους θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες ούτως ώστε να πεισθούν οι αγορές που αυτή την περίοδο μας έχουν αποκλείσει, αλλά και να προσελκύσουν μεγάλους επενδυτές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα μιας επικείμενης επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Λευκό Οίκο συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προ ημερών στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, με τον βοηθό υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τσαρλς Κόλινς.

Ένα ενδεχόμενο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά αναμφισβήτητα θα αυξήσει το πολιτικό του κύρος τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί κατάλληλη ημερομηνία στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου έτσι ώστε να γίνει δεκτός στο Οβάλ γραφείο.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: