Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ... ΝΕΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ


Την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησαν ομόφωνα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ... χτεσινοβραδυνής συνεδρίασης του οργάνου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες μεταφέρει το newpost.gr.
Ταυτόχρονα είπαν «οχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ και ζήτησαν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Οι αποφάσεις αυτές δε δόθηκαν επισήμως χτες στη δημοσιότητα λόγω της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Εκείνο που έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία για τις εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές ισορροπίες είναι το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης αποτελεί "εξ αδιαιρέτου" προπύργιο πρωτοκλασσάτων υπουργών, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ισχυρή επιρροή διαθέτουν και ο Γιάννης Μαγκριώτης (έχει διατελέσει γραμματέας της Νομαρχιακής στα τέλη της δεκαετίας του '80) αλλά και ο Χάρης Καστανίδης.
Είναι, λοιπόν, βέβαιο πως ουδεμία τόσο σημαντική απόφαση -που να ζητάει αποπομπή του υπουργού Οικονομικών και να αντιστρατεύεται την επίσημη κυβερνητική πολιτική για τις αποκρατικοποιήσεις- θα λαμβανόταν χωρίς να έχει ενημερωθεί (τουλάχιστον) ο υπουργός Άμυνας και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη. Εάν ήθελαν, δε, θα μπορούσαν να σταματήσουν τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.
Το ότι δεν συνέβη οδηγεί σε μία ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής Παπακωνσταντίνου, κάτι που αποτελεί συνέχεια των πολιτικών επεισοδίων που είχαν Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου τις τελευταίες εβδομάδες, με κορύφωση την κόντρα στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Και προανάκρουσμα εξελίξεων, ενόψει του σφόδρα πιθανού ανασχηματισμού.
anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: