Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Μάχη αλά ΝΔ στην ΕΡΤ με τρίτο γύρο εκλογών!

ΚΑΛΠΗ-2
Πολύ σκληρό το παιχνίδι στην ΕΡΤ για τη δεύτερη θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ από την πλευρά των εργαζομένων. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαρινόπουλος, που ήταν δεύτερος στον δεύτερο γύρο των εκλογών με 597 ψήφους, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΕΡΤ! Προηγήθηκε, εν αγνοία του, καταμέτρηση των ψήφων, η οποία και...
έστειλε τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη
στη δεύτερη θέση, έχοντας στην προηγούμενη διαδικασία συλλέξει 592 ψήφους. Η πίεση που ασκήθηκε από αγνώστους προς τον Γ. Μαρινόπουλο ήταν τόσο μεγάλη, που ο ίδιος έφτασε σε σημείο να ανακοινώσει όχι απλώς τη μη συμμετοχή του στον τρίτο γύρο αλλά και την αποχώρησή του από την ΕΡΤ!
Οι εκλογές θα διεξαχθούν ανάμεσα στον Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τη Μάχη Νικολάρα ώστε να προκύψει το 50%+1 των ψήφων, με βάση τον νόμο για τις ΔΕΚΟ. Η ΠΟΕΣΥ με εξώδικό της πριν από τις δεύτερες εκλογές είχε υποστηρίξει πως δεν θα μπορέσει να υπάρξει τρίτος γύρος. Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία στον τρίτο γύρο, θεωρείται δεδομένη η καταγγελία με βάση τον νόμο, καθώς αυτός απαγορεύει τη συμμετοχή συνδικαλιστών στο ΔΣ της εταιρείας. Θυμίζουμε πως έχει ήδη εκλεγεί από τον δεύτερο γύρο ο εικονολήπτης Τέλης Μεταξάς με 803 ψήφους, ενώ η Μάχη Νικολάρα πήρε 581.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: