Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η «επέλαση» του χιονιά

Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του Δεκεμβρίου για να χειμωνιάσει στη χώρα μας. Όπως εξηγεί στο Real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη θα αλλάξει εντυπωσιακά το σκηνικό του καιρού.

• Η θερμοκρασία θα πέσει 10-12 βαθμούς
• Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ...

• Θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά από το βράδυ σήμερα και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην κεντρική και ανατολική Στερεά.

Χιόνια αναμένονται από το βράδυ σήμερα και στα ορεινά της Αττικής, τη νύχτα πιθανόν στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία μπορεί το μεσημέρι να φτάσει τους 13 βαθμούς, όμως θα υποχωρεί καθώς περνά η ημέρα και άλλο.

Την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης δε θα ξεπερνά τους 5-6 βαθμούς ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα στα ανατολικά και βόρεια. Νιφάδες θα φτάσουν και στο κέντρο.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ θα χιονίσει και στην πόλη. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.

Την Παρασκευή, Πρωτοχρονιά, η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ κρύο, ήλιο όμως στα βόρεια. Ενδεικτικά ορισμένες ελάχιστες : Φλώρινα -12 βαθμοί, Κοζάνη -10, Θεσσαλονίκη -3, Λάρισα -4.

Κάποιες χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς θα σημειώνονται σε ορεινές ημιορεινές περιοχές σε Χαλκιδική, αν. Θεσσαλία, Εύβοια, ανατ. Στερεά, Κυκλάδες, Κρήτη, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: