Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«Δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις, έως 15% η μείωση των επικουρικών»

Αλέκος Φλαμπουράρης
Το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες, κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια να είναι μικρή η μείωση των επικουρικών συντάξεων, της τάξης του 15% με 20%.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε ότι σύντομα θα δοθεί η ελληνική πρόταση του Ασφαλιστικού στους θεσμούς (πληροφορίες κάνουν λόγο για τις 8 Ιανουαρίου) και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».
«Θα επιδιώξουμε να...
δώσουμε μάχες», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως η λύση του Ασφαλιστικού συνδέεται άμεσα με τα έσοδα και τις εισφορές και όχι με τις περικοπές: «Ακόμη και αν πάμε τη σύνταξη στα 100 ευρώ, δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα»
Σε ερώτηση περί αναζήτησης νέων εταίρων, με αφορμή και τη συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής, όπου κάνει άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Επιδιώκουμε το διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή».
Εξήρε μάλιστα τη στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνοντας ότι «ο κ. Λεβέντης έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

Τρεις πυλώνες ανάπτυξης

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα στηριχθεί -σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη- σε τρεις πυλώνες: ιδιωτική οικονομία, δημόσιες επενδύσεις και κίνητρα.
Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «για να εκκινήσουμε την πραγματική οικονομία και τους παραγωγικούς τομείς. Θα ενισχύουμε τις δυνάμεις του αγροτικού- κτηνοτροφικού τομέα».

«Πόθεν έσχες»

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο θέμα που ανέκυψε με το «πόθεν έσχες» του.
«Εγώ ζήτησα να βγει το πόρισμα. Εάν το σύστημα διακρινόταν για τον πολιτισμό του, η ιστορία αυτή θα είχε σταματήσει. Η υπόθεση αυτή εντάθηκε όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ.», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: