Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Προσωρινό... σιωπητήριο

Νέα ΔημοκρατίαΟ θάνατος της αδελφής του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Βάσως, και από την άλλη οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν οδηγήσει σε εκεχειρία τους δύο μονομάχους για την προεδρία της Ν.Δ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαμήλωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης και απέφυγε να δώσει συνέχεια στη μετωπική σύγκρουση που είχε με τον πρώην πρόεδρο ως προς το ποιος έχει στενότερη σχέση με βαρονίες και κομματικούς μηχανισμούς.

Τα...
επιτελεία των υποψηφίων ακτινογραφούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και σχεδιάζουν την τακτική που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα. Η εκτίμηση και στις δύο πλευρές είναι ότι το εκλογικό σώμα των 400.000 ψηφοφόρων δεν θα έχει μεγάλες διαρροές και η μάχη θα δοθεί για τους ψηφοφόρους του Απ. Τζιτζικώστα και του Αδ. Γεωργιάδη, που ανέρχονται σε 128.000.

Ο Αδ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, όμως ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας δεν έχει καταλήξει πώς θα απευθυνθεί προς τους ψηφοφόρους του. Οι πληροφορίες τον θέλουν να κλίνει σε μια δήλωση για ψήφο κατά συνείδηση.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να δει τον Απ. Τζιτζικώστα, ενώ ήδη έχει αρχίσει τηλεφωνικές επαφές με τους βουλευτές που είχαν υποστηρίξει στον πρώτο γύρο τον περιφερειάρχη. Μιλώντας στον «Σκάι» ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι την επομένη των εκλογών, όποιος και αν είναι ο νικητής, η Ν.Δ. θα είναι ενωμένη και πιο δυνατή και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Ευάγγ. Μεϊμαράκη.

Αλλος είναι ο εχθρός

«Ο εχθρός μας είναι απέναντι» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αναξιόπιστο και τόνισε ότι «στήριξη α λα καρτ στην κυβέρνηση δεν θα προσφέρουμε, δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δεν θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. προσπάθησε να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις περί σύγκρουσης των μηχανισμών στο εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας ότι «ο διαχωρισμός και οι διακρίσεις σε καραμανλικούς και μητσοτακικούς ή σαμαρικούς δεν λένε τίποτα στους πολίτες και ανήκουν στον 20ό αιώνα και όχι στον 21ο» και υποστήριξε ότι ο δικός του λόγος πρεσβεύει και τις αξίες του καραμανλισμού.

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αναφέροντας ότι τον επισκέπτεται και τον συμβουλεύεται τακτικά.

Από την πλευρά του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, το βάρος της αντιπαράθεσης έπεσε στους βουλευτές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του και θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να πάρει στον δεύτερο γύρο καθαρή διαφορά για να μην υπάρχει την επόμενη μέρα ούτε υπόνοια αμφισβήτησης.

Ο Γερ. Γιακουμάτος προέβλεψε ότι το ποσοστό θα είναι 60-40% υπέρ του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, καθώς οι ψηφοφόροι των άλλων δύο υποψηφίων θα μοιραστούν στον δεύτερο γύρο. Ο σύντομος χρόνος έως τις 10 Ιανουαρίου δεν επιτρέπει στους υποψηφίους να επιδοθούν σε νέο γύρο εξορμήσεων στην περιφέρεια και η μάχη θα εστιαστεί στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: