Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Μιντιακός μηχανισμός στις παρυφές της ΝΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιντιακός μηχανισμός στις παρυφές της ΝΔ
… στοχεύει πρόσωπα της τηλεόρασης και πολιτικούς αντιπάλους (εντός και εκτός κόμματος)

Οι παρεμβάσεις των κομμάτων στα κανάλια και το αντίστροφο, δεν είναι κάτι καινούργιο… Ανέκαθεν υπήρχε αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο, τόσο σε επίπεδο γραμμής και ιδεών όσο και...
σε επίπεδο προσώπων. Για να το πούμε όμως κυνικά, το φαινόμενο να «φυτεύονται» πρόσωπα στην τηλεόραση ή στα υπόλοιπα ΜΜΕ, από κόμματα είναι παλιά ιστορία… Όπως και τα media να ζητούν διαφόρων λογής ρουσφέτια με ή χωρίς εισαγωγικά από τα κόμματα! Είναι μια πτυχή της «διαπλοκής» όπως την όρισε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θέλοντας να δείξει τη σχέση πολιτικής, ΜΜΕ και επιχειρηματιών.

Εσχάτως λοιπόν ορισμένα στελέχη του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη (εν αγνοία του όπως λένε οι γνωρίζοντες), επιδίδονται σε ένα απροκάλυπτο παιχνίδι παρεμβάσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και στο Διαδίκτυο με όχημα συγκεκριμένο Μέσο που ανήκει σε άτυπο σύμβουλο του προέδρου του κόμματος, με στόχο όπως είναι φυσικό να επηρεάσει την κοινή γνώμη, να ελέγξει πρόσωπα και καταστάσεις στα ΜΜΕ, αλλά και να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους (κυρίως εντός της ΝΔ, αλλά όχι μόνο)!

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στον τρόπο με τον οποίο έχει «χτιστεί» ο ιστός της παρέμβασης και του ελέγχου. Αρχικά λοιπόν «φυτεύτηκε» συγκεκριμένος δημοσιογράφος σε πρωινή εκπομπή… Και στη συνέχεια μέσω ενός συγκεκριμένου δικτύου προσώπων και Μέσων (μικρών και μεγάλων κυρίως Διαδικτυακών), διοχετεύονται πληροφορίες, φήμες, ακόμη και συκοφαντίες για παρουσιαστές, δημοσιογράφους, δελτία ειδήσεων, εκπομπές κ.α.

Από τα τελευταία κρούσματα ξεχώρισαν η επίθεση σε παρουσιάστρια με στόχο την ίδια και τον σύζυγο της που η Πειραιώς τον θεωρεί απειλή… Η προώθηση και η αντικατάσταση της από άλλη παρουσιάστρια που όλως τυχαίως στο πρόσφατο παρελθόν συνδεόταν με υψηλόβαθμο στέλεχος του περιβάλλοντος του προέδρου… Ενώ μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η διαρροή φημών σε μεγάλη ιστοσελίδα εναντίον τηλεοπτικού προσώπου της ενημέρωσης πρώτης γραμμής!


enimerosi24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: