Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο αναποφάσιστος δημοσιογράφος που έχει ζήσει και με 8.000 και με 1.500 €


Ο δημοσιογράφος που έχει μεγάλη πέραση στα Χανιά («σαρώνει» είναι η ακριβής διατύπωση) αλλά είναι αναποφάσιστος για το αν θα αποδεχθεί την πρόταση υποψηφιότητας από τη Νέα Δημοκρατία (όπως έγραψε σχετικά το enimerοsi24 και αναδημοσίευσε το μπλογκ των zoornalistas) έχει ...
συζητηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και γι αυτό εύκολα  καταλάβει κανείς ποιος είναι. Προφανώς το όνομά του δεν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα, επειδή ο υποψήφιος...για υποψήφιος έχει 
επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θέλει να τον εμπλέκουν σε προεκλογικά σενάρια και να τον αναφέρουν σε σχετικές ειδήσεις, σε μία από τις οποίες είχε γραφτεί ότι παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που ο δημοσιογράφος διέψευσε με έμφαση και με συγκρατημένη οργή. Ανάλογες διαψεύσεις έχει κάνει και για σενάρια που τον αφορούσαν επαγγελματικά, δηλαδή τηλεοπτικές μεταγραφές και άλλα, τα οποία πράγματι καταρρίφθηκαν από την πραγματικότητα.

Το enimerosi24.gr αναρωτιέται στον υπότιτλο του θέματος «Τι θα διαλέξει: τη σίγουρη δουλειά για μια τετραετία με υψηλές αποδοχές ή την ανασφάλεια των media;» ενώ στο κείμενο γράφει: «Αν όμως ο εν λόγω δημοσιογράφος κάνει πίσω και δεν κατέβει, προφανώς ανοίγει μια θέση στα Χανιά…  Αυτό όμως που θα πρέπει να σταθμίσει, δεν είναι ποιος θα είναι ο επόμενος, αλλά ότι, όπως λένε, θα χάσει στην πιθανή περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ μια σίγουρη δουλειά με υψηλές αποδοχές για μια τετραετία που κανένα Μέσο δεν μπορεί να του εξασφαλίσει».

Πάντως, ο δημοσιογράφος –του οποίου η επαγγελματική πορεία ανέκαμψε μετά από μια περίοδο στασιμότητας–, είπε πριν από λίγο καιρό δημοσίως ότι έχει μάθει να ζει και με 8.000 ευρώ μηνιαίως, αλλά και με εισόδημα 1.500 ευρώ, ουδέποτε μικρότερο -πάντα κατά δήλωσή του.

Προσωπική μας εκτίμηση, είναι ότι αν αποδεχτεί την πρόταση για συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας (οπότε η εκλογή του φαίνεται να είναι βέβαιη) δεν θα το κάνει για τα λεφτά – ή, τουλάχιστον, κυρίως γι αυτά. Και δεν τον κατατάσσουμε στην κατηγορία των δημοσιογράφων που κινούνται με το πνεύμα «ό,τι αρπάξουμε», όποιες και να είναι οι πολιτικές του θέσεις που συχνά πετάνε φωτιές -αντικυβερνητικές, βέβαια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: