Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Δεν την ψηφίζει ούτε... ο άντρας της

Γ. Πατούλης και Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Στέργιος Ζιαμπάκας
Και εγένετο... χαμός. Αναταράξεις μέχρι και στην Πειραιώς προκάλεσε η εσπευσμένη (προαναγγελλόμενη αρχικά για μετά τις γιορτές) ανακοίνωση υποψηφιότητας για τον Δήμο Αμαρουσίου από πλευράς Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη...


Το πρωτοφανές σκηνικό όπου σύζυγος του «εκλεκτού» της Ν.Δ. για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας κατεβαίνει με «αντάρτικο» απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος (Θ. Αμπατζόγλου), που έχει πάρει και «δαχτυλίδι» από τον Γ. Πατούλη, έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο υψηλότερο επίπεδο της συντηρητικής παράταξης, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι ο μηχανισμός της Ν.Δ. αποτελεί... φτερό στον άνεμο κάθε προσωπικής φιλοδοξίας – ακόμη και στην περίπτωση όπου έχουν ληφθεί οι σχετικές... πρόνοιες.

Πρόκειται για την υποψηφιότητα με το πιο πλούσιο παρασκήνιο. Την περασμένη εβδομάδα προέκυψε μια δημοσκόπηση με θετικά για την κ. Πατούλη ευρήματα.

Αυτομάτως, εντάθηκαν οι πληροφορίες που την ήθελαν να κατεβαίνει για τον Δήμο «κόντρα» στα σχέδια του υποψήφιου περιφερειάρχη, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Ν.Δ. ότι θα κρατήσει τη σύζυγό του μακριά από το προεκλογικό προσκήνιο, προκειμένου να λάβει το «χρίσμα». Μάλιστα, οι πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας αποδόθηκαν σε «γαλάζιες» διαρροές.

Είναι δεδομένο ότι η υποψηφιότητα Πατούλη στην Αττική δεν βρήκε σύμφωνο το σύνολο των αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ. Μοιάζει να είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που τώρα μπαίνει στην ίδια άβολη θέση... Περίπου μία ώρα μετά την επίσημη υποψηφιότητα της κ. Πατούλη το Σαββατόβραδο, διέρρευσαν στη δημοσιογραφική πιάτσα φήμες που ήθελαν την ανακοίνωση της κ. Πατούλη προϊόν... τρολιάς!

Ο δε κ. Πατούλης εμφανίστηκε σε τοπική ιστοσελίδα (voreini.gr) να δηλώνει ότι η σύζυγός του αποσύρει την υποψηφιότητά της. Ουδέν αναληθέστερο. Επέμεινε η ίδια, παρά τις όποιες πιέσεις (προφανώς και) δέχτηκε.

Η ανακοίνωσή της, γεμάτη αιχμές προς πλήθος κατευθύνσεων. Επικαλέστηκε τον Πλάτωνα λέγοντας ότι «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου» και φωτογράφισε τον κ. Αμπατζόγλου μιλώντας για «συμβατικές και “προκατασκευσμένες” λύσεις».

Ο κ. Αμπατζόγλου είναι συνεργάτης του πρώην προέδρου της Ν.Δ., Β. Μεϊμαράκη, τον οποίο ο Γ. Πατούλης είχε στηρίξει ανοιχτά κατά τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. το 2015.

Ο σημερινός δήμαρχος έχει προ καιρού ταχθεί υπέρ του κ. Αμπατζόγλου, θέλοντας εγκαίρως να δώσει τέλος σε λοιπά «αντάρτικα» (τα οποία παραμένουν στο Μαρούσι, με τις υποψηφιότητες των Π. Βραχνού και Γ. Νικολαράκου).

Ανανέωσε τη στήριξη του χθες αργά το βράδυ με μια δήλωση... νομιμοφροσύνης, δεδομένου ότι ώρες νωρίτερα οργίαζαν οι πληροφορίες ότι δεχόταν ισχυρές πιέσεις από τη Ν.Δ.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αμαρουσίου», είπε για τον Θ. Αμπατζόγλου ο κ. Πατούλης, επιβεβαιώνοντας ότι προηγούμενοι ισχυρισμοί, του τύπου «η συμφωνία με τη Ν.Δ. ήταν να μην είναι υποψήφια (σ.σ. η Μαρίνα Πατούλη) στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και όχι στον Δήμο Αμαρουσίου», δεν θα αρκούσαν για να μειώσουν τον εκνευρισμό της Πειραιώς και «γαλάζιων» στελεχών των βορείων προαστίων.



Επικοινωνία με τη στήλη: ota@efsyn.gr

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: