Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Δημοσιογράφοι, όπως καφετζούδες και μέντιουμ


Πρώτα είπαν όλα τα πιθανά σενάρια για το χρόνο των εκλογών και μετά θα δικαιωθούν…

Σαν μεταδοτικός ιός εξαπλώθηκε το σενάριο ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές και πιθανότατα το...
πρώτο τρίμηνο του 2019! Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και φυσικά ούτε η τελευταία! Και στο τέλος θα δικαιωθούν όλοι! Αφου όλοι έχουν γράψει τα πάντα. Ολα τα πιθανά σενάρια έχουν ειπωθεί! Ακόμα και στο τέλος της τετραετίας να γίνουν – όπως επιμένει η κυβέρνηση, παλι θα υπάρξουν κάποιοι που θα πουν το έλεγαν!

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η συζήτηση για το χρόνο των εκλογών δεν συνιστά ρεπορτάζ! Και δεν συνιστά ρεπορτάζ, διότι απλά κανείς δεν γνωρίζει πέρα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που είναι και στην αποκλειστική του ευχέρεια ο χρόνος που θα τις προκηρύξει! Αρα κάθε φορά που οι εφημεριδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ αναφέρονται στις εκλογές δεν είναι παρά παπάντζες δημοσιογράφων ή για να το πούμε πιο κομψά εικοτολογίες. Με άλλα λόγια φλυαρίες και αυθαίρετες κρίσεις και συμπεράσματα δημοσιογράφων που δήθεν τα ξέρουν όλα και στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Κατι σαν τους αστρολόγους και τα μέντιουμ! Μάλιστα αν ένας κάνει την αρχή, μετά ακολουθούν όλοι με βαρύγδουπες αναλύσεις και πληροφορίες της πλάκας!

Για παράδειγμα εχθές κυκλοφόρησαν «Τα Νέα» με πρωτοσέλιδο «Εκλογες – εξπρές στήνει το Μαξίμου» και η «Καθημερινή» με  το «Κάλπες δείχνουν οι κινήσεις Τσίπρα»… Και όλη μέρα τα ραδιόφωνα, το Διαδίκτυο και οι σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων (που πληρώνονται για να λένε παπαριές), έλεγαν ό,τι τους κατέβαινε!

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που έχουν το χάρισμα να μαγεύουν τα οξυδερκή αφεντικά των καναλιών να τους πληρώνουν και να λένε κάθε φορά ό,τι θέλουν να ακούσουν! Εν προκειμένω για τις εκλογές, άλλοτε οτι θα γίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο που μας πέρασε… Άλλοτε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019…  Άλλοτε τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές… Και άλλοτε με την ολοκλήρωση της τετραετίας!



enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: