Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

H Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ διάδοχος της Μέρκελ στην ηγεσία του CDUα

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκη για Κραμπ - Καρενμπάουερ και Μέρκελ στο CDU
Mε 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, η «εκλεκτή» της Άνγκελα Μέρκελ, αναδείχθηκε Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Ο αντίπαλός της Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος είχε τη στήριξη του...
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%. Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

Η νίκη της  Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αποτελεί και νίκη της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα μπορέσει συνεχίσει την θητεία της στην καγκελαρία χωρίς εσωκομματικές αμφισβητήσεις. Σε περίπτωση νίκης του Φρίντριχ Μερτς πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν πως ενδεχομένως η καγκελάριος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη θητεία της. 

Υπενθυμίζεται πως η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχθηκε νικήτρια και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του CDU με 450 ψήφους και ποσοστό 45,05%. Ο Μερτς έλαβε 392 ψήφους και το 39,2% των ψήφων και ο Σπαν 157 ψήφους και το 15,7% των ψήφων. 

Με την εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ στην ηγεσία του κόμματος, οι σύνεδροι αποφάσισαν τη διατήρηση της πορείας του CDU με «κεντρώα» χαρακτηριστικά και τη συνέχιση της κληρονομιάς της Μέρκελ, απορρίπτοντας την δεξία στροφή του κόμματος, την οποία εξέφραζε ο Φρίντριχ Μερτς. 

Η 56χρονη πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου Σάαρλαντ, Κραμπ-Καρενμπάουερ, συνεγάτης της Μέρκελ ως τη λήξη της θητείας της, αν και διατηρεί πιο «αυστηρή» γραμμή προς το προσφυγικό σε σχέση με την καγκελάριο, διαθέτει πιο κοινωνικό προφίλ σε σχέση με τον Μερτς. Συνεπώς οι αναλυτές εκτιμούν πως η επόμενη ημέρα της διαδοχής της Μέρκελ θα είναι ομαλότερη, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, με την εκλογή της «προστατευόμενής» της.  


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: