Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ο,τι πει ο ιδιοκτήτης

Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης
Δημήτρης Τερζής
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κράτησε μια σχετικά ισορροπημένη στάση μόλις έγινε γνωστή η βομβιστική επίθεση στο συγκρότημα Αλαφούζου, χθες όμως ήταν η μέρα των... αποκαλυπτηρίων για τη Ν.Δ., καθώς δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της συντάχθηκαν με τη γραμμή του ιδιοκτήτη του σταθμού, Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό της επίθεσης την κυβέρνηση...


«Κανείς δεν μπορεί να δώσει άδικο στον Γιάννη Αλαφούζο. Διότι πράγματι ο ΣΚΑΪ έχει δεχτεί απίστευτη επίθεση και όχι μόνο ο ΣΚΑΪ... Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει το εμπάργκο στο Mega επί Πρετεντέρη. (...) Είχαν στείλει δημοσιογράφους στην ΕΣΗΕΑ επειδή υποστήριξαν το “ναι” στο δημοψήφισμα. (...) Ο ΣΚΑΪ χωρίς αμφιβολία αποτελεί το βασικό αντικείμενο της στοχοποίησής τους με τον Πολάκη και τον Καμμένο και φυσικά από τον πρωθυπουργό που σε κάθε ευκαιρία μιλάει για τον ΣΚΑΪ», ήταν κάποιες από τις ατάκες του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Αδώνιδος Γεωργιάδη, χθες, στον ρ/σ Alpha.

Αλλά αντίστοιχο μήνυμα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. Είπε πως στο Ποινικό Δίκαιο ηθικός αυτουργός είναι αυτός που πείθει κάποιον να κάνει μια παράνομη πράξη, προσθέτοντας ότι:

«Η τρομοκρατία έχει ένα έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργείται και υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα που η κάθε κυβέρνηση στέλνει απέναντι στο φαινόμενο και εσείς έχετε στείλει μήνυμα όταν καταργήσατε φυλακές τύπου Γ’ που ήταν για τρομοκράτες, δίνοντας άδειες σε καταδικασμένους τρομοκράτες».

Στον αντίποδα, ο γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» επανέλαβε την κυβερνητική γραμμή αναφορικά με τη δήλωση Αλαφούζου, τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της επιλογής του εμπάργκο στις εκπομπές του ΣΚΑΪ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι άλλο πράγμα η πολιτική κριτική και είναι άλλο πράγμα η στοχοποίηση», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας τη δήλωση Αλαφούζου και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε από κανέναν, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, είτε είναι ο ιδιοκτήτης οποιουδήποτε τηλεοπτικού μέσου, να κατηγορήσει εμάς για ηθική αυτουργία».

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: