Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Έκρηξη στο Κολωνάκι...


...τραυματίστηκαν αστυνομικός και νεωκόρος

Ένα μεταλλικό κουτί που περιλάμβανε εκρηκτικό μηχανισμό εντοπίστηκε σήμερα στις 7 το πρωί από νεωκόρο στην είσοδο της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες, ο νεωκόρος επιχείρησε να ανοίξει το κουτί και όταν είδε ότι περιείχε μηχανισμό, ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και ένας αστυνομικός -που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων- επιχείρησε μαζί με τον νεωκόρο να μετακινήσουν το κουτί, που εξερράγη στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο ο 35χρονος αστυνομικός, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ελαφρά στο πρόσωπο τραυματίστηκε και ο νεωκόρος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί και διενεργούνται έρευνες από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Σήμανσης, αλλά και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα προβληματίζει τις αρχές και σ' αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ένας από τους τρεις ιερείς του συγκεκριμένου ναού.

«Στις 07:30 άρχιζε Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Στεφάνου. Τι συμβολισμό μπορεί να έχει ένα τυφλό χτύπημα σε ώρα προσέλευσης κοινού στην εκκλησία;», αναρωτήθηκε ο ιερέας.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: