Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ως ηθικό αυτουργό τον 'Αδωνι Γεωργιάδη

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ως ηθικό αυτουργό τον 'Αδωνι Γεωργιάδη
Aμεσες και έμμεσες ευθύνες στον Άδωνι Γεωργιάδη καταλογίζει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, που τον κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό των παράνομων προσλήψεων στον οργανισμό. Οι ευθύνες που αποδίδονται στον νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ, αφορούν...
τόσο την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, όσο και αυτή που δεν ήταν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Δικαιοσύνη να ελέγξει ποινικά τον πρ. υπουργό Υγείας αναφέροντας: «κατά πιθανολόγηση επομένως η Επιτροπή μας ζητά να διερευνήσουν οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το ενδεχόμενο να έχει τελέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΟ». Υπογραμμίζεται επίσης ότι Γεωργιάδης είναι ο πρώτος υπουργός για τον οποίο ζητείται διερεύνηση ποινικών ευθυνών του για συγκεκριμένο αδίκημα. Επίσης ζητά διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Δημήτρη Αβραμόπουλου και της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικαολακοπούλου.
Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής θα δοθεί σήμερα στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, ενώ αύριο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι λογιστές.
Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Αυγή»:
Τι λέει για τον Άδωνι Γεωργιάδη
Για τον Αδ. Γεωργιάδη και τις προσλήψεις στο υπουργικό γραφείο του μέσω του ΚΚΕΛΠΝΟ η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τα περιστατικά, που είτε κατέθεσε αυτούσια είτε επιβεβαίωσε ανεπιφύλακτα και ο Αδ. Γεωργιάδης ένορκα την Επιτροπή μας, ως σύνολο που μεταξύ τους υπάρχει αλληλεξάρτηση, συνάφεια και αλληλουχία, μπορούν κατά την άποψή μας και με πιθανολόγηση να συγκροτούν την ποινικοδικονομική έννοια των ενδείξεων (άρθρ. 178, 310 και 313 ΚΠΔ) για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων, πλην των αδικημάτων σε βάρος της προέδρου κ. Κρεμαστινού για την οποία διατηρούμε πλείστες όσες αμφιβολίες για το αν συνδέεται με την επίδικη υπόθεση πρόσληψης και απασχόλησης των 23 εργαζομένων».
Βεβαίως η πλειοψηφία της Επιτροπής διευκρινίζει ότι «την ακριβή έκταση των ενδείξεων και τον πληρέστερο νομικό χαρακτηρισμό θα προσδώσουν  οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές».
Τι λέει για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο επισημαίνει ότι «εγείρονται σοβαρές υποψίες αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο της αγοράς των θερμικών καμερών, υποψίες που έχουν την έννοια, τη σημασία και το εύρος των «ενδείξεων»  κατά την έννοια που αυτές διαγράφονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και για αυτό  πρέπει να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των παραπάνω προσώπων, καθώς και του πολιτικού προϊσταμένου  του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο, του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου».
Τι λέει για τη σύζυγο του Στουρνάρα
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή, ζητούν την διερεύνηση των πεπραγμένων της Λίνας Νικολακοπούλου για το συνέδριο που διοργάνωσε το 2014 η εταιρεία της και το οποίο κόστισε πάνω από 580.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα θέτουν 4 ερωτήματα:
  • Ποιος είναι ο λόγος που προτιμήθηκε η σύναψη απευθείας σύμβασης με την εταιρεία Mindwork από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι η διενέργεια ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας;
  • Συγκεντρώθηκαν ποσά και από ποίες εταιρείες   από τις χορηγίες του συνεδρίου και πως κατανεμήθηκαν;
  • Το ότι ο τότε υπουργός Υγείας μεταβίβασε στο ΚΕΕΛΠΝΟ την διοργάνωση του συνεδρίου «e-health week» αποτέλεσε ή όχι λόγο απαλλαγής από την υποχρέωση προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού;
  • Τηρήθηκαν οι διαδικασίες διαφάνειας ,δημοσιότητας και ίσης αντιμετώπισης στις προαναφερόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις;
Με μηνύσεις απαντά ο Άδωνις
Με μηνύσεις σε όσους βουλευτές υπογράφουν το πόρισμα και αγωγές για «συκοφαντική δυσφήμιση» απαντά στο πόρισμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δήλωση του μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για λασπολογία και κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015 κι όχι πέραν της υπουργικής του θητείας.  «Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: