Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Επέλαση του χιονιά


Συνεχίζεται και σήμερα σε όλη τη χώρα η σφοδρή κακοκαιρία με τους θυελλώδεις ανέμους να φτάνουν στα πελάγη τα 10 μποφόρ και τον υδράργυρο να κατρακυλάει ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Με χιόνια θα μπει ο καινούργιος χρόνος καθώς η επέλαση του χιονιά αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή ενώ από το Σάββατο θα σημειωθεί...
μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

- Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας
- Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό
- Oι θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική

- Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων στη Θεσσαλονίκη

- Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στη Β.Ελλάδα και τη Θεσσαλία
Bροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Κεντρικό, Ανατολικό, Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο, με χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, χιονόνερο στην Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε βορειοανατολικά πεδινά τμήματα, και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας χώρας, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά έντονες στη Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ από τη Στερεά και βορειότερα θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και κυρίως βόρεια θα είναι πολύ ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Παράλληλα πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, αλλά και σε χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς.

Εντυπωσιακές διαφορές θερμοκρασίας θα σημειωθούν σήμερα. Όπως αναφέρει στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ενώ το μεσημέρι το θερμόμετρο στη Φλώρινα θα δείχνει μόλις -7 βαθμούς, στη Ρόδο την ίδια ώρα ο υδράργυρος θα είναι στους 17 βαθμούς. Και αυτό καθώς λόγω των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων στα Δωδεκάνησα οι πολικές ψυχρές αέριες μάζες δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί.

To θερμόμετρο στη δυτική Μακεδονία θα ξεκινήσει από τους -20 βαθμούς.

Άνοδος της θερμοκρασίας δεν προβλέπεται μέχρι την Παρασκευή. Αλλά και το Σάββατο που θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το θερμόμετρο στην Αθήνα δε θα ξεπεράσει τους 11-12 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 8-9 βαθμούς.



Πιο αναλυτικά σήμερα:
Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους στα νότια και στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε στην Αττική. Οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά έντονες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα ενδέχεται να υπάρξει διάστημα πρόσκαιρης βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν στα ανατολικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους και ολικό παγετό, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στον -1 βαθμό Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως και 01 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθεί χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις περιμένουμε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι ισχυροί στα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως και 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως και 05 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην περιοχή της Κρήτης όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις στα νότια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως και 06 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στη νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.



- Λαμία: Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο
- Αποκαστάθηκε η κυκλοφορία στο ύψος της Μαλακάσας
- Αρνητικές θερμοκρασίες και παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
- Προβλήματα σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία
- Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα

- Διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική

- Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός σε Β.Ελλάδα και Θεσσαλία
real

Δεν υπάρχουν σχόλια: