Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η τελευταία «ζαριά» του Αντ. Σαμαρά

Σαμαράς: Ψηφίστε Πρόεδρο για να αποφύγουμε πολιτικές περιπέτειες
Μήνυμα προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου -ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, το μεσημέρι της Δευτέρας- έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να...
πεί ότι δεν ήξερε. Θα είναι υπεύθυνος με την υπογραφή της ψήφου του για όσες συνέπειες υπάρξουν», ανέφερε σε συνέντευξή του, το απόγευμα του Σαββάτου, στην «δημόσια» τηλεόραση.

«Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.
«Κάνω τα πάντα για να βγει πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ και συμπλήρωσε: «Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η περιπέτεια», κινδυνολογώντας και πάλι.
Ο κ. Σαμαράς, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια».

«Ξέρω πολύ καλά τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα 'νταηλίκια' και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν, είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, τι μας λέει; Μας λέει είτε πάμε σε νέο Μνημόνιο είτε σε χρεοκοπία, και έξοδο από το ευρώ! Αυτά που λέει, αυτό εννοεί. Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Το λένε όλοι. Και το λένε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν βλέπει».

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε και το σενάριο περί θετικής ψήφου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως «Πρώτα από όλα οι ίδιοι είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο! Ούτε και ο κ. Δήμας το δέχεται. Τώρα, αν προβοκάρουν την Προεδρική εκλογή, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα. Και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής! Αυτό είναι η απάντηση. Αλλιώς είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες 'ρυθμιστές των εξελίξεων'».

Απαντώντας στα σενάρια των τελευταίων ημερών ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως δεν μπορεί να δεχτεί αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης και μίλησε για εκλογές «ακόμα και στα τέλη του 2015», αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η ΝΔ θα τις κερδίσει επισημαίνοντας όμως ότι οι εκλογές δεν βολεύουν τη χώρα. «Βέβαια το πιστεύω. Αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε. Το αισθάνομαι. Όπου και να πάτε το αισθάνεστε και εσείς. Έχουν αρχίσει ήδη οι δημοσκοπήσεις και το δείχνουν ότι αυτό το προβάδισμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί, θα έλεγα εντυπωσιακά. Στο ελάχιστο. Σημασία, όμως, δεν έχει τι πιστεύω εγώ, ούτε οι δημοσκοπήσεις. Σημασία έχει την ώρα της κάλπης ο πολίτης», είπε σχετικά.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: