Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η παράταση του μνημονίου


Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη δίμηνη παράταση του Μνημονίου ώς τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 και των διαθεσίμων 11,1 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικού Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Τα... μέτρα που θα παρθούν από την κυβέρνηση για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ, θα γίνουν γνωστά όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα. Υπενθυμίζεται πως η αξιολόγηση έχει «παγώσει» προς το παρόν, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων. 
Τα συγκεκριμένα μέτρα τελούν ως προϋπόθεση για τα κεφάλαια των 10,9 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM με την ένταξη της στη γραμμή χρηματοδότησης ECCL με τους αυστηρούς όρους επιτήρησης.
Σημειώνεται πως το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, επί της αρχής, τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ελλάδα, παράλληλα με τη δίμηνη τεχνική παράταση του μνημονίου. Ένα γεγονός που έκανε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, να εκφράσει την ικανοποίησή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: