Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στο κενό έπεσε η κινδυνολογία




Αν για την κυβέρνηση η πρώτη ψηφοφορία έφερε εκνευρισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν τα χαμόγελα και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των στελεχών του για την «αριθμητική» αλλά και για το ότι η δυναμική των πραγμά­των δεν δείχνει εκλογή Προέδρου.

Ο ...Αλέξης Τσίπρας έδειξε ευχαρι­στημένος με το αποτέλεσμα και στη δήλωση που έκανε εξερχό­μενος της Βουλής σημείωσε: «Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό. Η στρατηγική του φόβου κατέρρευ­σε. Αύριο θα είναι καινούργια μέρα, πιο αισιό­δοξη. Αποδείχτηκε ότι η δημοκρατία δεν εκ­βιάζεται. Σύντομα ο λαός θα γίνει πρωταγωνι­στής. Θα υπάρξει διέξοδος. Τη διέξοδο θα τη δώσει ο λαός, με τη δημοκρατία». Με άλλα λό­για, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το μήνυ­μα, όπως και αναμενόταν, ότι ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές.

Σε σκληρό ύφος ήταν η δήλωση του προέ­δρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος, εμφανώς ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα, δήλωσε πως «η επιχείρη­ση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε». Και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος όταν προχωρήσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες για την αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης. Δεν μπορέσανε να πείσουνε με οποιοδήπο­τε μέσο Έλληνες βουλευτές που ψηφίζουν με ελεύθερη συναίνεση». Κλείνοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την κυβέρνη­ση της χώρας. Σημειώνεται ότι η δήλωση ότι οι βουλευτές δεν τρομοκρατούνται (και εν προκειμένω οι βουλευτές των ΑΝ ΕΛΛ, οι οποί­οι έχουν δεχτεί ουκ ολίγες οχλή­σεις το τελευταίο διάστη­μα, όπως καταγγέλλεται) έρχεται παραμονές της συνάντησης του Πά­νου Καμμένου με τον επίτιμο της Ν.Δ. Κων­σταντίνο Μητσοτά­κη, ύστερα από πρωτο­βουλία του δεύτερου.

Στις δηλώσεις του και ο Φώτης Κουβέλης έδειξε στην κα­τεύθυνση των εκλογών. Ειδικότερα, δήλωσε: «Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την καταψήφιση της πρότασης που έφερε η κυβέρνηση, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν μπο­ρούν να συνεχισθούν οι αδιέξοδες πολιτικές που εγκλώβισαν την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα σε τέλμα. Οι δημοκρατικές διαδικασίες δείχνουν τον δρόμο». Δήλωση με την οποία προσπάθησε να μπετονάρει και τους βουλευτές του στο «όχι» ώς το τέλος, λέγο­ντας ότι ήταν αυτοί που «έστειλαν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι αδιέξοδες πολιτικές».


topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: